Hoe verwijder ik Trojan Horse "Generic-5 AW"cs.??

Hierin kan alles wat te maken heeft met beveiliging op het Internet. Bijvoorbeeld het beveiligd versturen van emails of het voorkomen van adware, spyware en andere ongewenste software.
Richard.G.
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 april 2007, 13:04
  unknown unknown

Hoe verwijder ik Trojan Horse "Generic-5 AW"cs.??

Bericht door Richard.G. »

Beste mensen,

Op dit moment zit ik, volgens AVG, met het Trojaans Paard"Generic -5AW in mijn computer. Volgens Spyware Doctor ,gratis versie, (zojuist gedownload) is het een Rogue Anti spy ware Virus-Blas. (wat dit laatste ook moge zijn?). Waarbij het door Spyware Doctor wordt neer gezet als een verhoogd risico.
Mij gaat het er natuurlijk om dat nu zo snel mogelijk, liefst via gratis software, dit Trojaans Paard actief van mijn computer wordt verwijderd!!

Zojuist heb ik begrepen dat de gratis versie van Spyware Doctor niet verder gaat dan het detecteren van de virus/spyware of ze het daarbij ook gevangen zetten?isoleren? weet ik eigenlijk niet. Wel heb ik begrepen dat het actief verwijderen alleen gebeurt in de betaalde versie. Wat ik bij Spyware Doctor erg onsympathiek vond dat ze mij wilden forceren om direct de betaalde versie te downloaden. Daarbij moest ik mij ook nog direct gaan registreren; zonder dat zij daarbij open kaart speelden over het prijskaartje. Zelfs geen enkel bedrag of indicatie is daarbij genoemd.

Wat is er nou eigenlijk vanmorgen gebeurt?
Min of meer per ongeluk kwam ik terecht op een gewone overzicht site die ook iets met computer veiligheid van doen had. Ineens werd ik opgeschrikt door een acute waarschuwing tegen virussen op mijn computer voor Windows gebruikers. Net een paar seconden te laat drong het tot me door dat dit een truc was en reageerde, instinctief bijna, met ja te klikken. Toen heb ik (na die paar seconden), nog geprobeerd alles direct te annuleren; maar gezien het resultaat ( zie boven) moet ik net te laat zijn geweest.
Oja; natuurlijk kreeg ik toen wel met toeters en bellen de veiligheids problemen op mijn computer te horen en te zien. Vervolgens heb ik toen direct mijn AVG free programma ingeschakeld, na ongeveer tien minuten kreeg ik te zien dat er "Generic-5A was gedecteerd" een Trojaans Paard virus volgens A.V.G. Na nog eens zo'n tien minuten kreeg ik ineens van A.V.G de melding: "Something bad has happened" en AVG was ineens opgehouden met mijn opdracht voor het scannen van de "selected areas".
Overigens het programma was toen nog bezig met de map "Documents and Settings van.... (hier volgt mijn naam)"

Dit alles was nou niet direct bevorderlijk voor mijn gemoedsrust. Maar goed ik heb A.V.G toch opnieuw in gezet met dezelfde opdracht; met na tien en twintig minuten het zelfde resultaat. Met dit verschil dat A.V.G. het hierna gewoon vertikte om ook nog eens voor de derde keer op pad te gaan. Hierop heb ik gereageerd door A.V.G , voorlopig, te dé installeren en ik herinnerde mij een computer tip over SpyWare Doctor en heb die toen direct gedownload en geïnstalleerd. Direct aansluitend ben ik naar dit forum gegaan; waar ik al sinds maanden ingelogd ben.

Lieve mensen, Help a.u.b. wat moet ik nu doen? Bijzonder graag een oplossende reactie! Mijn dank reeds bij voorbaat voor Uw aandacht hiervoor.
Met vriendelijke groet; Richard.G.
Laatst gewijzigd door Richard.G. op 28 augustus 2007, 12:28, 5 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
  unknown unknown

Bericht door adri »

Als je weet waar de trojan zich bevindt kun je hem met een Linux live CD (Knoppix bijv.) zo verwijderen.
Je kunt ook HijackThis downloaden en installeren, een log maken en dat op een daartoe gespecialiseerd forum plaatsen.
Afbeelding
Manuel
Berichten: 2539
Lid geworden op: 21 december 2004, 20:16
Locatie: Alkmaar, Nederland
  unknown unknown

Bericht door Manuel »

Of, Spybot Search & Destroy gebruiken.

Is gratis en goed. Ik heb het vaak genoeg gebruikt wanneer ik weer eens rotzooi bij anderen moest verwijderen.
Richard.G.
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 april 2007, 13:04
  unknown unknown

Hoera de Spyware is weg, nu de uitleg! én een vraag?

Bericht door Richard.G. »

Beste mensen,

Natuurlijk heeft mijn reactie zolang geduurd omdat mijn computer, door de spyware aanval voortdurend onder reconstructie lag. Maar nu is alles weer hersteld, gecontroleerd en goed bevonden, door de ondertussen geïnstalleerde programma's en door mijzelf natuurlijk. Hoera!

Allereerst even naar Adri toe, jouw raad was: [i]Als je weet waar de Trojan zich bevindt kun je hem met een Linux live CD (Knoppix bijv.) zo verwijderen.
Je kunt ook HijackThis http://www.hijackthis.nl/ downloaden en installeren, een log maken en dat op een daartoe gespecialiseerd forum plaatsen.[/i]
Nu heb ik ,als (nog wel) Windows gebruiker, al helemaal niets aan een Linus Live CD maar goed dat weet je zelf ook wel. Beste Adri; dat ik Windows gebruiker ben had ik overigens ook al expliciet in mijn reactie/brief aangegeven. Jouw andere raad over HijackThis heb ik in die zin op gevolgd, dat ik de betreffende website: http://www.hijackthis.nl/ heb opgezocht en daar goed heb rond gekeken en gelezen. Daar merkte ik al snel dat de door jou, uiterst summier, aangegeven weg van oplossing en herstel; absoluut niet voor mij en ook niet voor andere amateur computer gebruikers is weggelegd. Zelf zeggen de moderatoren op deze site dan ook heel duidelijk:

“HijackThis moet alleen gebruikt worden als de browser of computer nog steeds problemen ondervindt nadat Spybot Search & Destroy, Ad-Aware SE of een ander anti-spyware scanner gebruikt zijn.
HijackThis is een geavanceerd programma en vereist daarom geavanceerde kennis van Windows en besturingssystemen in het algemeen.
Als er items verwijderd worden zonder dat je weet wat het is, kan dit leiden tot andere problemen, zoals het niet meer werken van het internet of problemen met Windows zelf.
Je zult eerst alle andere mogelijkheden moeten gebruiken om Spyware/Hijackers of Trojans te verwijderen voordat HijackThis gebruikt wordt.”

Daarom heb ik via "Het Net" Ad-Aware SE 2007 én Spybot Search & Destroy gedownload en ingezet. (volg voor Spybot de zij kolom laatst toegevoegd ) en zie: http://www.hetnet.nl/web/show/id=190603 ... -1.06.html
Beide zijn dus langs deze weg met een Nederlandse taal functie in te zetten. Hierbij nog even de handleiding van "Spybot" in het Nederlands. Volg: http://www.safer-networking.org/nl/tutorial/index.html

Overigens Manuel uit Alkmaar wees mij ook al op Spybot zie het citaat:
"Of, Spybot Search & Destroy gebruiken.
Is gratis en goed. Ik heb het vaak genoeg gebruikt wanneer ik weer eens rotzooi bij anderen moest verwijderen."
Beste "Manuel uit Alkmaar" mijn dank nog voor jouw goede en uitvoerbare tip.

Hoe ging de verwijdering? De hele toestand van mijn computer was echt behoorlijk door dat “verrottende” Trojaanse Paard Generic-5AW aangetast. Zelfs de achtergrond van het bureaublad heb ik tot tweemaal toe moeten herstellen.
Dit Trojaanse paard werkt echter vooral via Internet Explorer heb ik naderhand gelezen, nu heb ik weliswaar Mozilla Firefox als mijn hoofd browser en had alleen Explorer als "reserve" browser erbij. Dus ik gebruikte deze browser slechts daar waar echt alléén Explorer gebruikt kon worden. Zonder Firefox had ik niet eens meer het Internet op gekund, compliment voor Firefox dus. Wel werkte alles veel langzamer en liepen de programma's regelmatig zo vast dat handmatig de computer uitschakelen de enige optie was. Toen ik de relatie tussen het Trojaanse Paard en Internet Explorer eenmaal door had heb ik direct Internet Explorer uit mijn Windows functies gehaald. Overigens ik heb ook I.E.Tab dus misschien laat ik het wel zo. Zie voor IE Tab http://ietab.mozdev.org/ Dit weghalen van Explorer kan door dit programma weg vinken bij “Start” Programma Toegang-en instellingen “Windows onderdelen toevoegen en/of verwijderen. Direct nadat ik dat gedaan had en ik opnieuw opgestart had; was er al een duidelijke verbetering merkbaar.
Daarna kon ik ook weer het Internet op om http://www.hetnet.nl/web/show/id=190603 ... -1.06.html
te downloaden en in te zetten. Vanaf het punt dat ik inderdaad Spybot echt ook had ingezet was er een voortdurende verbetering merkbaar. Nu ben ik van plan om zowel Spybot als wel Ad-Aware te handhaven. Spyware Doctor heb ik ondertussen ge dé-installeert. Dit programma haalt het niet bij de andere twee.

Mijn Vraag is:
” Is het verstandig om nu ook weer A.V.G Free erbij te downloaden en in te zetten Ja of Nee?”

Met vriendelijke groet en bedankt tot zover Richard.G
Laatst gewijzigd door Richard.G. op 28 augustus 2007, 13:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
jack2go
Berichten: 1262
Lid geworden op: 14 oktober 2006, 19:16
Locatie: Baarn
  unknown unknown

Bericht door jack2go »

Richard.G. schreef: nu is alles weer hersteld, gecontroleerd en goed bevonden, door de ondertussen geïnstalleerde programma's en door mijzelf natuurlijk. Hoera!
Da's mooi!
Richard.G. schreef:Daar merkte ik al snel dat de door jou, uiterst summier, aangegeven weg van oplossing en herstel; absoluut niet voor mij en ook niet voor andere amateur computer gebruikers is weggelegd.

je hebt het stappenplan van HJT goed opgevolgd, je probleem was na de tweede stap, SS&D, opgelost, het advies van Adri was prima en heeft dus tot de oplossing geleid. Er staat op HJT ook duidelijk aangegeven dat wanneer de problemen na de eertse stappen niet zijn overgegaan je een Log van HJT op het forum moet plaatsen en adviezen van de helpers daar nauwgezet opvolgen.
Richard.G. schreef:Nu heb ik ,als (nog wel) Windows gebruiker, al helemaal niets aan een Linus Live CD maar goed dat weet je zelf ook wel. Beste Adri
Zodra je je PC boot vanaf een live Linux CD ben je Linux gebruiker geworden, ja kan dan(kennelijk) een trojan gewoon verwijderen, moet je wel iets van Linux weten natuurlijk
Richard.G. schreef: Is het verstandig om nu ook weer A.V.G Free erbij te downloaden en in te zetten Ja of Nee?
Je moet maar één virusscanner installeren A.V.G. is gratis, maar heeft als nadeel -vind ik- dat het iedere keer een dik stempel in je uitgaande mails zet in de trant van:"deze mail is gescand met de gratis virusscanner van A.V.G." staat een beetje knullig vind ik, misschien kan je het uitzetten hoor. Goede betaalde virusscanners zijn Panda, NOD32 en Kaspersky. Als firewall kan je gewoon de in XP ingebouwde Windows Firewall gebruiken: dicht is dicht en open is open, het ding doet zijn werk prima.
Ad-Aware heeft als grote nadeel dat het ongevraagd en helemaal nutteloos op de achtergrond blijft draaien(het geeft geen on-line protectie) Dat is gedrag waar ik niet van hou, dat ding komt er bij mij dus niet meer op. Verder ziet dat ding onschuldige coockies aan voor Spyware en verwijdert ze dan(geeft de indruk dat er weer veel spyware verwijderd is, wat niet zo is).
Beter kan je Windows Defender -vertoont dat gedrag niet-gebruiken,ook gratis en is veel lichter en geeft wel on-line protectie. Definities worden dagelijks ge-update
SS&D gewwoon houden en alleen draaien bij problemen.
Verder kan je een scripting beleid voeren met de extensie No-Script, alleen uitvoering van scripts toestaan op sites die je vertrouwt
Het is mijn visie op het geheel, garantie zolang je je pik in het vuur kan houden 8)
Gebruikersavatar
jack2go
Berichten: 1262
Lid geworden op: 14 oktober 2006, 19:16
Locatie: Baarn
  unknown unknown

Bericht door jack2go »

Richard.G. schreef: had heb ik direct Internet Explorer uit mijn Windows functies gehaald.
Nou die is er echt niet af hoor.
Die krijg je er niet op die manier af, het kan er wel af, maar is een zeer risicovolle actie. Als je al moet vragen hoe het moet zou ik er niet aan beginnen.
Je hebt dan trouwens ook niks meer aan IE Tab, maar dat is logisch volgens Cruijff.
Richard.G.
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 april 2007, 13:04
  unknown unknown

bericht dubbel dus zelf verwijderd

Bericht door Richard.G. »

bericht dubbel dus zelf verwijderd
Laatst gewijzigd door Richard.G. op 29 augustus 2007, 13:54, 2 keer totaal gewijzigd.
Richard.G.
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 april 2007, 13:04
  unknown unknown

Re: Weghalen CertifyMail vermelding in AVG én ........

Bericht door Richard.G. »

Welnu de oude Bengaalse truc voor het weghalen van de "CertifyMail" vermelding in AVG (een oplossing truc in 7stappen nog van Johan Cruyf geleerd) is:

1)Launch AVG Control Center door rechts te klikken op het werkbalk icoontje 2) Klik eveneens met de rechter muisknop op de titel Email Scanner.3) Klik links vervolgens op het verschenen woord Properties U komt dan op de bladzijde Email Scanner Plug in General 4) Klik links midden op de bladzijde op Configure U komt dan op de bladzijde Test options “Email Scanner” 5) Het tweede item (onderwerp) op die bladzijde is Check incoming mail en Check outgoing mail (dus 2x)_dit natuurlijk laten staan- daaronder is automatisch ook aangevinkt Certify incoming mail en Certify outgoing mail . ( ook 2x dus) Deze vinkjes kun je met de cursor links wegvinken.6.)Links klik vervolgens onderaan deze bladzijde, Test options “Email Scanner” op OK .7) Drink vervolgens een glas bier op het resultaat.

@Jack2go; Allereerst even wat jij schreef over het advies van Adri naar mij toe:
"Je hebt het stappenplan van HJT goed opgevolgd, je probleem was na de tweede stap, SS&D, opgelost, het advies van Adri was prima en heeft dus tot de oplossing geleid. Er staat op HJT ook duidelijk aangegeven dat wanneer de problemen na de eertse stappen niet zijn overgegaan je een Log van HJT op het forum moet plaatsen en adviezen van de helpers daar nauwgezet opvolgen."

Kijk ik zie mezelf, net als pakweg 95% van de overige Nederlandse Internet gebruikers, als een welwillende amateur computer gebruiker.
Een amateur computer gebruiker is volgens mij iemand die géén geavanceerde kennis van Windows en besturingssystemen in het algemeen bezit. Laat dat nou precies de definitie zijn van de moderatoren van http://www.hijackthis.nl/ die zij zelf hanteren over de gebruikers van hun eigen programma. (Zie de door mij aangehaalde waarschuwing van hunzelf). Vandaar dat ik mij afvroeg waarom Adri mij niet direct naar "het Net"had gestuurd met een link;dit had mij veel onnodig uitzoek werk en dus tijd gespaard. Eventueel nog met een vermelding dat mocht ik een computer techneut kennen, en ik er nog niet uit was gekomen, dat dan http://www.hijackthis.nl/ ook een uitkomst zou kunnen zijn.[/quote]
Richard.G.
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 april 2007, 13:04
  unknown unknown

bericht dubbel dus zelf verwijderd

Bericht door Richard.G. »

bericht dubbel dus zelf verwijderd
Laatst gewijzigd door Richard.G. op 29 augustus 2007, 13:48, 7 keer totaal gewijzigd.
Manuel
Berichten: 2539
Lid geworden op: 21 december 2004, 20:16
Locatie: Alkmaar, Nederland
  unknown unknown

Re: Hoera de Spyware is weg, nu de uitleg! én een vraag?

Bericht door Manuel »

Richard.G. schreef:Beste "Manuel uit Alkmaar" mijn dank nog voor jouw goede en uitvoerbare tip.
Hoi Richard, het is bijzonder graag gedaan!

Linux live cd: dat is een opstartbare cd waarmee je Linux niet installeert, maar er alleen gebruik van maakt. Haal je de cd er weer uit, en start je opnieuw op, dan heb je je Windows weer, maar ik kan me heel goed voorstellen dat ke met zo'n cdniks kunt, want je moet er natuurlijk wel een paar Linux dingetjes voor weten...

Voor virusscanner raad ik eentje aan die niet gratis is, maar ook niet duur. Wel licht voor het systeem, met uurlijkse updates van de meest recente virusdefinities (virusbeschrijvingen) : NOD32

Die gebruikte ik zelf ook toen ik nog met Windows werkte, en hij is geinstalleerd bij alle familie, vrienden en kennissen.

P.S. Je gebruikt het beste maar 1 virusscanner op je systeem, anders kun je (grote) problemen krijgen (denk aan 2 kapiteins op 1 schip), zelfde geldt voor anti-spyware progamma: 1 is voldoende.

P.P.S. Denk er wel aan dat je ook zo'n anti-spayware progamma zeer regelmatig moet updaten.

Succes!
Gebruikersavatar
jack2go
Berichten: 1262
Lid geworden op: 14 oktober 2006, 19:16
Locatie: Baarn
  unknown unknown

Bericht door jack2go »

Richard.G. schreef:Vandaar dat ik mij afvroeg waarom Adri mij niet direct naar "het Net"had gestuurd met een link;dit had mij veel onnodig uitzoek werk en dus tijd gespaard
Omdat HJT de site is waar de experts zitten, jij bent daar geweest en kon kennelijk op de FP de knop: computer schoonmaken niet vinden, anders had je dit stappenplan te zien gekregen . Mensen met een Trojan naar de site van hetNet sturen slaat natuurlijk echt nergens op.
Voor de rest zeg ik er niks meer over want je bent imho een beetje aan het trollen
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
  unknown unknown

Bericht door adri »

De link die ik plaatste was inderdaad niet geheel toevallig gekozen. ;)
Overigens kunnen wij van hieruit natuurlijk onmogelijk bepalen wat voor kennis-niveau vragenstellers hebben. Gem. genomen zijn FF-gebruikers wat handiger met computers dan IE-gebruikers, om maar eens eventjes te generaliseren.:)
Ik ga er ook van uit dat als mensen bepaalde aanwijzingen niet begrijpen dat gewoon even melden. Dat is geen schande, we zijn allemaal ooit volstrekte leken geweest. Op ieder gebied...
Afbeelding
Gebruikersavatar
jack2go
Berichten: 1262
Lid geworden op: 14 oktober 2006, 19:16
Locatie: Baarn
  unknown unknown

Bericht door jack2go »

Ok Adri, misschien is het beter om bij dit soort problemen meteen naar het stappenplan te verwijzen, dit om eventuele verwarring te voorkomen
Richard.G.
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 april 2007, 13:04
  unknown unknown

Mijn reactie was niet ''trollend" of kwetsend bedoeld.

Bericht door Richard.G. »

"Mijn reactie was niet ''trollend" of kwetsend bedoeld."

Beste mensen,


Tot mijn schrik zag ik dat mijn reactie, die oprecht opbouwend en constructief bedoeld was, desondanks "trollend" (wat dat ook moge zijn) en zelfs aanvallend was over gekomen. Het spijt mij dat ik mij blijkbaar zo heb uitgedrukt dat dit bij een ander, in dit geval zeker Jack2go en wellicht ook ten dele Adri, zo is overgekomen. Laat ik nu eerst even verduidelijken dat ik de mogelijkheden, de uitgebouwde faciliteiten van dit MozBrowser Forum, en zeker ook de actieve vrijwillige inzet van al die mensen daarachter bijzonder waardeer. Natuurlijk waardeer ik het eveneens dat er zoiets ontstaan is als http://www.hijackthis.nl/ ,gezien de opzet ervan en het volledig ontbreken van reclame daarin, is http://www.hijackthis.nl natuurlijk ook een prachtig noncommercieel en ideëel initiatief. Ook aan hun engagement wilde en wil ik in geen enkel opzicht afbreuk aan doen.

Wat was dan wel mijn bedoeling?

Allereerst wilde ik een kleine aanzet te geven tot enige aanpassing van de communicatie in het Forum voor zover het gaat om acute hulpvragen. Die aanzet heb ik willen inzetten door het geven van een oprechte terugkoppeling( feedback) hoe het een en ander bij mij was overgekomen en tegelijk, positief mee denkend, aan te geven wat er anders had gekund. In deze opzet ben ik, gezien vooral de reactie van Jack2go, duidelijk niet geslaagd.

Om te beginnen wil ik tegen Adri willen zeggen;" tja niet iedereen vindt het prettig, indien hij/zij een antwoord krijgt waar hij/zij geen raad mee weet, om dan direct publiekelijk om verdere toelichting te vragen. Dat komt nogal dom over. Zeker als je, op dat moment, niet weet in welke richting die antwoord verduidelijking moet gaan omdat je de basis kennis daarvoor mist. Het alternatief gelijk een persoons bericht sturen is, naar mijn gevoel, nogal opdringerig en iets wat ik in ieder geval niet snel zal doen bij iemand die mij persoonlijk onbekend is. Daarbij heb ik jouw eerste antwoord ervaren als zeer kort door de bocht, alsof je er even snel (met twee regeltjes) van af wilde maken.Temeer klemde dit omdat mijn eigen vraag juist wel uitvoerig en beschrijvend was gesteld. Uit jouw verdere reactie blijkt wel dat dit, je er even snel van af maken, toch ook jouw bedoeling niet was. Toch krijg ik enigszins de indruk dat jij geneigd bent om het wel of niet bezitten van computer technisch inzicht gelijk te zetten met het wel of niet bezitten van intelligentie. Daarmee zouden heel wat universitair geschoolde mensen die ik ken, maar domme kereltjes en vrouwtjes zijn; dat kan toch niet waar zijn?

Nu, met wat meer achtergrondkennis, de vraag: "wat zou er nou verkeerd aan geweest zijn indien jij (Adri) het volgende had geschreven"??:

"De ervaring leert dat in de verreweg de meeste Trojan Horse gevallen de computer problemen opgelost kunnen worden door Spybot Search & Destroy, Ad-Aware SE of een ander anti-spyware scanner actief in te zetten. Mocht je dat nog niet gedaan hebben en/of onbekend hiermee zijn dan kun je via deze link: http://www.hetnet.nl/web/show/id=190603 ... -1.06.html deze programma's downloaden en inzetten. Bovendien bezitten deze programma's ook een Nederlandse taal functie.
Een andere mogelijkheid is om ( tijdelijk en zonder Windows aan te tasten) via het downloaden en inzetten van een Linux live CD (Knoppix bijv.) deze Trojan te verwijderen. Onder meer te vinden bij de Moz Browser software onder de rubriek/link http://www.mozbrowser.nl/index.ph?from=95 Voor deze mogelijkheid is het wel handig dat je iets van Linux begrijpt en weet waar de trojan zich bevindt kun zodat je hem meteen zo kunt verwijderen.
Lukt het eerste niet en is het tweede toch wat te complex probeer dan via http://www.hijackthis.nl/ dit computer cleanings stappen plan te gaan volgen: http://www.hijackthis.nl/computerschoonmaken.html daarmee kun je ook, indien gewenst, een log maken en dat op een daartoe gespecialiseerd forum plaatsen. Veel succes en sterkte!"

Beste Adri dit zijn wel wat meer woorden dan de twee regels die jij gebruikte maar, zeker voor een leek in een lichte paniek, een stuk begrijpelijker en hanteerbaarder. Die lichte paniek was niet alleen mijn eigen gemoed toestand maar zal dat, lijkt mij zo, ook de reactie zijn van het grote merendeel van andere gewone amateur computergebruikers die voor het eerst met een Trojan Horse op hun computer geconfronteerd worden. Wanneer mensen, in zo'n computer noodsituatie, geschokt en met zwetende handen achter de computer zitten dan komen jouw 2 "kale"regeltjes beste Adri echt niet over. Juist daarom is het zinnig én menselijk om daar, in een Forum advies reactie, dan ook standaard rekening mee te houden!
Zie;
herh. van dit eerste advies van Adri : Bericht Geplaatst: 27 Augustus 2007, 11:49 Onderwerp: Reageer met quote
"Als je weet waar de trojan zich bevindt kun je hem met een Linux live CD (Knoppix bijv.) zo verwijderen.
Je kunt ook HijackThis http://www.hijackthis.nl/ downloaden en installeren, een log maken en dat op een daartoe gespecialiseerd forum plaatsen."

Tot slot nog even naar Jackt2go van http://www.hijackthis.nl/
Hierover schreef ik al: “Natuurlijk waardeer ik het eveneens dat er zoiets ontstaan is als http://www.hijackthis.nl/ ,gezien de opzet ervan en het volledig ontbreken van reclame daarin, is
deze website natuurlijk ook een prachtig noncommercieel en ideëel initiatief. Ook aan hun engagement wil in geen enkel opzicht afbreuk aan doen."
Dit in alle oprechtheid gezegd hebbende mag ik toch wel mijn subjectieve ervaring en beleving bij het bezoeken van Uw website, binnen dit Forum, weergeven? Hoe kan dat zo uit de bocht vliegen dat het wordt beleefd als een onheuse persoonlijke aanval? En ook als zodanig dan beantwoord worden, hoe kan dat? Is dat alleen maar omdat wat ik nu neerschrijf toen "slechts" gedacht heb?

Maar zoals Adri terecht zegt; wij zijn allemaal mensen en dan kan er iets mis lopen, als we maar (en dat is mijn toevoeging) het respect voor elkaar overeind blijven houden.

Met vriendelijke groet Richard.G
Laatst gewijzigd door Richard.G. op 30 augustus 2007, 4:05, 10 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11528
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
  unknown unknown

Re: Mijn reactie was niet ''trollend" of kwetsend bedoe

Bericht door nirwana »

Richard.G. schreef:Beste Adri dit zijn wel wat meer woorden dan de twee regels die jij gebruikte maar voor een leek in een lichte paniek,en dat was mijn gemoed toestand toch wel, een stuk begrijpelijker en hanteerbaarder.
Bedankt voor je uiteenzetting. Probeer in het vervolg jouw gemoedstoestand niet op ons af te wenden. Wij zijn hier slechts om jou zo goed mogelijk hulp te bieden, inderdaad geheel in onze eigen vrije tijd en ook geheel gratis. Maar daar was je inmiddels al wel achter gekomen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu