Torpark browser (anoniem surfen met portable FF variant)

Voor discussie over op Mozilla gebaseerde browsers als Flock, Camino, Netscape, Galeon, K-Meleon, Beonex, Skipstone, etc.
Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3981
Lid geworden op: 20 november 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)
    unknown unknown

Torpark browser (anoniem surfen met portable FF variant)

Bericht door vulture »

Er is een nieuwe versie verschenen van TorPark, de cocktail van "portable Firefox" en "the onion router" (Tor). De browser is ontwikkeld om gebruikers anoniem te laten surfen via het Tornetwerk. De software is klein, open source en ontwikkeld door een student die vindt dat niemand zich zorgen hoeft te maken of hij of zij gemonitord wordt.

Het programma kan zowel vanaf hardeschijf als USB-stick gestart worden, wat erg handig op publieke plaatsen is. Versie 1.5.0.7 van TorPark inclusief release notes is op deze pagina te vinden.

Getweakte Firefox-versie verstopt surfgedrag in de massa

De hackersgroep Hactivismo heeft een versie van Mozilla's Portable Firefox uitgebracht waarmee anoniem via het Tor-netwerk gesurfd kan worden. De browser, genaamd Torpark, zorgt ervoor dat het door webservers gelogde ip-adres van sitebezoekers om de paar minuten een andere waarde krijgt. De makers willen zo een tegenwicht bieden tegen het verzamelen van online-data door websites, dat volgens Hacktivismo-medeoprichter Oxblood Ruffin leidt tot ernstige schendingen van het grondrecht op privacy. De groep noemt in dat kader onder meer (kwaadaardige) regeringen, die bij tijd en wijle interesse tonen in de serverlogs van bepaalde websites.

Oxblood Ruffin
Oxblood Ruffin
Torpark maakt gebruik van encryptie om verbinding te leggen met het Tor-netwerk, een wereldwijde verzameling servers die officieel The Onion Router heet, waarvan er op gezette momenten eentje wordt uitgepikt om een - tevens versleutelde - verbinding te maken met de doelwebsite. Omdat de eerste verbinding is versleuteld, kan ook de internetprovider niet zien wat voor informatie de gebruiker naar een website stuurt, en zal ook van rechtswege bij isp's opgeslagen data van Torpark-gebruikers nutteloos zijn. De applicatie kan vanaf een usb-stick op andere computers dan die van de gebruiker gedraaid worden.


download + release notes http://torpark.nfshost.com/forum/viewtopic.php?t=104

bron http://www.security.nl/article/14450/1 en http://tweakers.net/nieuws/44487/Getwea ... massa.html
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11528
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Ik heb hier ook net een nieuwsbericht van gemaakt: www.mozbrowser.nl/node/view/2076
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu