Mozilla Suite kaapt alle instellingen.....GRRRRR!!!

Mozilla Suite is de huidige Mozilla met alles erop en eraan, dus inclusief MailNews, Composer, etc. De ontwikkeling van Mozilla Suite wordt op den duur stopgezet en vandaar dat het project SeaMonkey is gestart. Qua mogelijkheden en functies komt het sterk overeen met Mozilla Suite.
snailman
Berichten: 4
Lid geworden op: 4 februari 2006, 19:58
Locatie: Waddinxveen
    unknown unknown

Mozilla Suite kaapt alle instellingen.....GRRRRR!!!

Bericht door snailman »

Omdat ik een webeditor zocht en Mozilla door XS4ALL (mijn provider) wordt aangeraden, heb ik de Mozilla Suite gedownload en geinstalleerd op mijn Mac OS X 10.4 systeem (waar al Firefox op stond, naast het Mail-programma van Apple).

Zowel mijn Firefox was ontregeld (alle bookmarks weg!) als van mijn Mail programma waren alle instellingen en mail (in& out) foetsie!! :shock: Ik baal vreselijk, want ik dacht van dit soort ellende af te zijn nadat ik van Windows op Mac was overgestapt.

Ik weet niet wat er is gebeurd, maar denk dat de Mozilla-programmeurs ergens een vreselijke bug hebben zitten. :evil:
In het Thunderbird forum trof ik een bericht aan van een andere gebruiker die hetzelfde overkomen was met de installatie van de laatste update van Firefox. Daar wacht ik dus maar even mee voordat dit opgehelderd is.

Ik hoop dat iemand een goede uitleg voor heeft, anders gaat alle Mozilla-software de prullebak in. Op een Mac kan dat letterlijk :smile:
Maar als iemand een oplossing weet hoor ik het heel graag!!!!
Gebruikersavatar
fruitcake
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 maart 2004, 20:12
Locatie: Rotterdam
    unknown unknown

Bericht door fruitcake »

Beetje onzin om iemand die alleen een webeditor zoekt, de Mozilla Suite (tegenwoordig trouwens SeaMonkey geheten) aan te bevelen. Beter de losse applicatie Nvu downloaden die uit Mozilla Composer is voortgekomen. Nou ja, met de deskundigheid van XS4all (ook mijn provider) valt het wel mee....of beter gezegd tegen...dat heb ik zelf ook al moeten merken.

Wanneer heb je dat advies eigenlijk gekregen?
Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3981
Lid geworden op: 20 november 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)
    unknown unknown

Bericht door vulture »

heb je als eens gekeken in je profielmap van Thunderbird wat daar nog allemaal instaat.
<a href="http://kb.mozillazine.org/Profile_folde ... F">Hier</a> kan je vinden waar je locatie is van je profielmap. <a href="http://www.mozbrowser.nl/wiki/index.php ... map">NL</a>

<a href="http://kb.mozillazine.org/Disappearing_mail">Hier</a> kan je ook nog iets lezen over verdwenen email. Het is wel in het engels.
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's
snailman
Berichten: 4
Lid geworden op: 4 februari 2006, 19:58
Locatie: Waddinxveen
    unknown unknown

Bericht door snailman »

Dank voor de nuttige suggesties.

De aanbeveling van Xs4all staat op hun helpdesk, maar in mijn geval ben ik niet zo blij met deze "hulp". Wist niet dat Nvu een goed alternatief was, maar zal het eens proberen.

De mail is niet verdwenen in Thunderbird (maar altijd handig om een oplossing te hebben voor het geval dat...), het was mijn (Apple) Mail programma waarin mijn account (en daarmee ook mijn berichten) ineens foetsie was na de installatie van Mozilla.
Ik heb me suf gezocht, maar kan niets terug vinden. Heel vreemd. :?
Gebruikersavatar
fruitcake
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 maart 2004, 20:12
Locatie: Rotterdam
    unknown unknown

Bericht door fruitcake »

Staat die aanbeveling er nog? Ik zie trouwens wel dat ze linken naar een website die in 1996 voor het laatst is vernieuwd :? Een andere link gaat naar een pagina die niet meer bestaat...

Zie: http://www.xs4all.nl/helpdesk/homepage/ ... faq.html#2