Firefox 57 "Quantum" maakt Firefox weer sneller

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11528
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Ubuntu Firefox

Firefox 57 "Quantum" maakt Firefox weer sneller

Bericht door nirwana »

Mozilla heeft gisteren Firefox 57 uitgebracht. Dit is niet zomaar een volgend versienummer, maar hierachter gaat een heleboel nieuwe technologie schuil.

Het uiterlijk van Firefox is hier en daar aangepast (rechte tabbladen in plaats van afgerond), maar het geheel moet vooral sneller aanvoelen (en ook minder geheugen gebruiken). Versie 57 is nog maar het begin van een ingeslagen weg, op weg naar een steeds snellere browser die minder van jouw systeem vraagt. Dus in de komende versies mag je meer van dit soort verbeteringen verwachten.

Firefox kent met deze nieuwe versie ook een nieuw formaat voor extensies: WebExtensions. Dat betekent helaas ook dat niet alle extensies die je nu misschien gebruikt al zijn overgezet naar dit nieuwe systeem. Is er een extensie die je graag gebruikt en vraag je je af of die al is overgezet naar dit nieuwe systeem ? Kijk dan eens op de website http://www.arewewebextensionsyet.com . Als daar een groen icoontje achter staat, dan is de extensie ook beschikbaar voor de nieuwe Firefox. Staat jouw extensie er niet bij of wil je hier meer over weten ? Stel dan een vraag in ons forum over Extensies en Thema's.

Gebruik je op dit moment Firefox niet als jouw standaard-browser ?
Probeer deze nieuwe versie dan zeker eens uit door op onderstaande afbeelding te klikken:
ffg-wit.jpg
[/url]
ffg-zwart.jpg
[/url]

Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu