AwesomeBar HD uitproberen in Firefox 4

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11528
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

AwesomeBar HD uitproberen in Firefox 4

Bericht door nirwana »

Gebruik je Firefox 4 en wil je wel eens met de locatiebalk experimenteren ? Dan heeft Mozilla Labs een interessant experiment samengesteld. Dit noemen ze AwesomeBar HD. Dit is een experimentele extensie van Mozilla waarin men de locatiebalk en het zoekveld probeert samen te voegen.

In het artikel van Mozilla Labs staat een video waarin wordt uitgelegd hoe het werkt. Het komt er in het kort op neer dat als je iets in de locatiebalk invoert dat je dan ook eenvoudig kunt zoeken in diverse zoekmachines (Google, Bing, etc), naar boeken (Amazon, Google, B&N, etc), eten, et cetera, et cetera. Aangezien de extensie nog experimenteel is zijn de diensten nog vooral op de Amerikaanse markt gericht. We gaan er van uit dat naarmate de extensie door meer mensen gebruikt wordt deze diensten ook aanpasbaar gemaakt zullen worden. Of misschien zijn ze dat nu al wel, maar hebben we dat nog niet uitgevonden.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu