Zie waartoe HTML5 in staat is

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Zie waartoe HTML5 in staat is

Bericht door nirwana »

Op de website Chrome Experiments heeft Google diverse HTML-experimenten geplaatst. Google vindt natuurlijk dat deze het beste met hun Chrome-browser te bekijken zijn. Maar waarom zouden we niet gewoon onze vertrouwde Firefox-browser meenemen ? Zo heb ik hiermee de recentste toevoeging (Arcade Fire) bekeken met Firefox en de performance was prima.

Dit experiment is een interactieve film en gebruikt onder andere gegevens van Google Maps (StreetView) in de film. Als je het experiment start, dan openen er diverse nieuwe vensters. Deze worden soms verplaatst en groter of kleiner gemaakt. Dat ziet er misschien wat eng uit, maar er gebeurt niets dat ongewenst is. Verder zit er in deze demo HTML5 audio en video, 3D, SVG en natuurlijk Canvas. Dat alles vormt een mooie demonstratie van waartoe HTML en Javascript met alle moderne web-standaarden tegenwoordig in staat is.

bron:
- Websonic: HTML5 in actie: The Wilderness Downtown
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu