Opera en WebKit behalen als eersten de Acid3 test !

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11528
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Opera en WebKit behalen als eersten de Acid3 test !

Bericht door nirwana »

Mozilla heeft met Firefox 3 - die op dit moment in het beta-stadium verkeert - een browser die de Acid2-test met glans doorstaat. Echter is er inmiddels ook een nieuwe Acid-test ontwikkeld: <a href="http://acid3.acidtests.org/">Acid3</a>. Die test richt zich mede op de mate van interactiviteit die een browser goed ondersteunt.

Als je daarbij 100 van 100 behaalt, dan is een browser voor de test geslaagd. Opera is bij mijn weten de eerste browser <a href="http://timaltman.com/acid3/acid3_full.png">die dit behaalt</a>. Zij hebben inmiddels ook een <a href="http://labs.opera.com/news/2008/03/28/">publieke versie</a> beschikbaar gesteld waarmee iedereen de Acid3-test in volle glorie kan aanschouwen. Dit is overigens geen nieuwe versie van de Opera-browser, maar puur een interne test-versie om Opera's rendering-engine te testen.

Even later kondigde WebKit (waarop Konqueror en Apple Safari draaien) ook aan dat ze nu <a href="http://webkit.org/blog/173/webkit-achie ... build/">de Acid3-test halen</a>. Mozilla zit met de Firefox 3 nightly op 71 punten en zij hebben dus nog wel even te gaan voordat . Aan de andere kant zal Mozilla drukker bezig zijn met het vervolmaken van Firefox 3. Acid3 zou mooi zijn om te halen, maar is verder niet cruciaal. Het is wel mooi dat andere browser-makers er nu al in geslaagd zijn om deze test te halen. Ter vergelijk: Internet Explorer behaalt Acid2 pas in de meer standards-compliant versie 8 van haar webbrowser, dus laten we het daar verder maar niet over Acid3 hebben.

<b>Bronnen:</b>
- <a href="https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.c ... 0">Mozilla Acid3 tracking bug</a>
- <a href="http://my.opera.com/desktopteam/blog/20 ... est">Opera and the Acid3 Test</a>
- <a href="http://labs.opera.com/news/2008/03/28/">Public Acid3 build</a>
- <a href="http://ln.hixie.ch/">weblog Ian Hickson</a>
- <a href="http://annevankesteren.nl/">weblog Anne van Kesteren</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu