Nieuwe versies van Firefox (bijgewerkt)

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Nieuwe versies van Firefox (bijgewerkt)

Bericht door nirwana »

Inmiddels is Firefox 2.0.0.12 uitgebracht. Daarin zit een oplossing voor een <a href="http://www.security.nl/article/18008/1" ... robleem</a>. Deze versie wordt - als het goed is - vanzelf via het automatische update-mechanisme in Firefox aangeboden. Mocht dit nog niet gebeurd zijn, dan is het mogelijk om via het menu Help op nieuwe versies te controleren. Wordt er dan niets gevonden, dan is het mogelijk om via <a href="http://www.getfirefox.com">GetFirefox.com</a> alsnog de volledige versie te downloaden. Die nieuwe versie is over de huidige versie heen te installeren.

Dan komt er ook nog een andere versie aan. Dit is een voorloper van Firefox 3 en wel de derde <a href="http://www.mozilla.com/en-US/firefox/al ... -versie</a> (Firefox 3 beta 3). Deze versie is alleen bedoeld voor wie alvast wil zien wat Firefox 3 te bieden zal hebben. Mozilla heeft de <a href="http://developer.mozilla.org/en/docs/Fi ... angrijkste nieuwe mogelijkheden in Firefox 3</a> alvast op een rijtje gezet (in het Engels). Vooral het nieuwe thema en de veranderingen aan de adresbalk en het onderliggende bladwijzer-systeem (codenaam: Places) zullen opvallen. Daarnaast heeft Mozilla de browser weer sneller gemaakt en dient deze minder geheugen te gebruiken. Als je Firefox 3 alvast wilt uitproberen, maak hiervoor dan wel eerst een nieuw profiel aan. Dan kun je Firefox 3 alvast uitproberen en toch Firefox 2 als dagelijkse browser blijven gebruiken.

Na de derde beta van Firefox 3 zal er nog een vierde beta-versie komen. Daarna komen de Release Candidate (RC)-versies en een daarvan zal dan de uiteindelijke Firefox 3 (RTM) worden.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu