Mozilla Firefox Gran Paradiso Alpha 7 is uitgebracht

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Mozilla Firefox Gran Paradiso Alpha 7 is uitgebracht

Bericht door nirwana »

Mozilla heeft inmiddels Gran Paradiso Alpha 7 uitgebracht. Dit is de codenaam voor Firefox 3, dus iedereen die wil weten wat Firefox 3 gaat bieden is van harte uitgenodigd om deze versie eens te proberen. Firefox 3 is de eerste Firefox die de ACID-test glansrijk doorstaat. Dit is een maatstaf voor de kwaliteit van de implementatie van Cascading StyleSheets (CSS) in een browser. Nieuw in Alpha 7 zijn dat je op pagina's in kunt zoomen (page zoom) en kleurprofielen voor afbeeldingen (color profiles).

Naar verluidt moet er nog verder gesleuteld worden aan dit in- en uitzoomen, maar via <a href="https://bugzilla.mozilla.org/attachment ... 74906">een extensie</a> kun je er al gebruik van maken. Deze extensie voegt een schuifbalk in statusbalk toe waarmee je kunt aangeven hoever je de pagina in wilt zoomen.

Ook staan de kleurprofielen standaard uit. Via <a href="http://www.mozbrowser.nl/wiki/index.php ... :config</a> kun je de instelling <b>gfx.color_management.enabled</b> op <b>true</b> zetten om hier gebruik van te maken.

Als je Firefox 3 wilt uitproberen dan zijn enkele waarschuwingen op z'n plaats:
- maak een nieuw profiel aan voordat je de browser start (om je huidige profiel en extensie te beschermen)
- zet via about:config de instelling <b>extensions.checkCompatibility</b> op false om te voorkomen dat gemeld wordt dat een bepaalde extensie niet compatible zou zijn

<b>Bronnen:</b>
- <a href="http://www.beltzner.ca/mike/archives/20 ... ml">weblog Mike Beltzner</a>
- <a href="http://www.mozilla.org/projects/firefox ... /">Release Notes Gran Paradiso Alpha 7</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu