Mozilla Firefox en Thunderbird 2.0.0.5 zijn uitgebracht

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Mozilla Firefox en Thunderbird 2.0.0.5 zijn uitgebracht

Bericht door nirwana »

Van Mozilla zijn sinds enkele dagen <a href="http://www.getfirefox.com">Firefox 2.0.0.5</a> en <a href="http://www.getthunderbird.com">Thunderbird 2.0.0.5</a> uitgebracht. Eerst kwam Firefox 2.0.0.5 en dan vooral met een <a href="http://www.mozilla.org/security/announc ... ligingsfix voor Internet Explorer</a>. Dat klinkt wat vreemd, maar er was <a href="http://larholm.com/2007/07/10/internet- ... loit/">een lek ontdekt</a> waardoor Internet Explorer ervoor kon zorgen dat er kwaadaardige code in Firefox zou worden uitgevoerd (via het firefoxurl-protocol). Eerst kwam er een discussie op gang over welke partij dit gat zou moeten dichten (Microsoft of Mozilla). Mozilla heeft deze discussie kortgesloten door in Firefox 2.0.0.5 dit lek te dichten. Microsoft moet er vooralsnog van overtuigd worden dat er een lek in haar software zit dat ze zullen moeten oplossen.

Nadat van Firefox een 2.0.0.5-versie was uitgebracht volgde ook Thunderbird met een 2.0.0.5-versie. Daarin zitten ook enkele oplossingen voor de in Firefox vermelde bugs, voor zover die voor Thunderbird van belang zijn.

Via de Download-verwijzingen aan de linkerkant van de MozBrowser-website zijn - zoals gebruikelijk - de recentste versies direct te downloaden.

<b>Bron:</b>
- <a href="http://www.mozillazine.org/talkback.htm ... llazine</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu