Mozilla op zoek naar nieuwe manieren van navigatie

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Mozilla op zoek naar nieuwe manieren van navigatie

Bericht door nirwana »

<a href="http://core.tweakers.net/nieuws/48337/F ... ">Tweakers meldt ook</a> dat een usability-expert van Mozilla terug zou willen naar de commandline (opdrachtregel in goed Nederlands). Als we het <a href="http://labs.mozilla.com/2007/07/the-gra ... /">artikel van Mozilla Labs</a> lezen, dan blijkt daaruit dat Mozilla vooral een discussie wil starten over geschikte gebruikersinterfaces. Daar worden enkele <a href="http://quicksilver.blacktree.com/" title="Quicksilver">goede</a> <a href="http://www.humanized.com/products/enso/launcher/" title="Enzo Launcher">interfaces</a> aangehaald die meer gebruik maken van het toetsenbord dan van de muis (WIMP: Windows, Icons, Menu's & Pointers).

Doorgaans werkt het toetsenbord sneller en het helpt in elk geval RSI te voorkomen. Alleen moet een programma ervoor zorgen dat de commando's die via het toetsenbord ingegeven kunnen worden wel intuïtief op de gebruiker overkomen. Anders is de leercurve te groot en zal een grote groep gebruikers deze nieuwe mogelijkheden niet gebruiken. Dat is nu de uitdaging voor Mozilla.

Voor wie de teksteditor vi(m) gewend is, is er overigens <a href="http://vimperator.mozdev.org/">Vimperator</a> waarmee je de toetscombinaties van vi(m) binnen Firefox kunt gebruiken.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu