Fusie in Linux 3D desktop-land

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Fusie in Linux 3D desktop-land

Bericht door nirwana »

Compiz was een van de eerste namen die een 3D-desktop voor Linux heeft gemaakt. Op een gegeven moment werd de software verder ontwikkeld tot Beryl (een 'fork' van Compiz), terwijl ook Compiz bleef bestaan. De Beryl-software heeft ervoor gezorgd dat Linux een concurrerende 3D-implementatie voor desktop-gebruik heeft gekregen. Nu vond men het tijd om Beryl en Compiz weer tot 1 project samen te voegen.

Compiz en Beryl gaan voortaan door het leven als <a href="http://www.opencompositing.org/">Compiz Fusion</a>. Op dit moment gebruiken ze OpenCompositing.org als website, maar het ligt in de lijn der verwachting dat binnenkort ook de domeinnaam <a href="http://www.compiz-fusion.org/">Compiz-Fusion.org</a> in gebruik wordt genomen. Voordat de naam Compiz Fusion werd gekozen zijn er ook andere peilingen geweest. Daar kwam echter geen geschikte naam uit voort, dus heeft men nu voor deze naam gekozen.

<b>Bron:</b>
- <a href="http://www.osnews.com/story.php/18124/I ... >OSNews</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu