Keuze voor content management systeem voor nieuwe Mozilla-we

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Keuze voor content management systeem voor nieuwe Mozilla-we

Bericht door nirwana »

Voor de nieuwe ondersteuningswebsite (support.mozilla.com; kortweg <b>sumo</b>)van Mozilla is op dit moment iemand op zoek naar een geschikt content management systeem (CMS). Op <a href="http://ilias.ca/blog/2007/06/in-the-end ... -ui/">zijn weblog</a> geeft hij enkele keuzes aan, zoals Jive en TikiWiki. Hij denkt dat TikiWiki de meeste mogelijkheden biedt, maar toch gaat zijn voorkeur uit naar de Jive-software. De doorslag wordt namelijk gegeven door hoe de software werkt en daarmee heeft Jive blijkbaar een sterk punt in handen. Met behulp van de test-websites kun je het ook zelf bekijken: <a href="http://eval.jivesoftware.com/mozilla">Jive</a> en <a href="http://steelgryphon.com/tikiwiki/">TikiWiki</a>.

Ook kun je de <a href="http://groups.google.com/group/mozilla. ... 5f8">lijst met criteria</a> bekijken die voor Mozilla van belang zijn. Vooral het criterium omtrent meertaligheid spreekt ons aan. Als je dit alles zo bekijkt dan lijkt het erop dat uiteindelijk ook <a href="http://help.mozbrowser.nl">help.mozbrowser.nl</a> naar een server van Mozilla kan verhuizen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu