Volgende maand: opschoning Firefox-addons website

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Volgende maand: opschoning Firefox-addons website

Bericht door nirwana »

Aan de nieuwe Mozilla addons-website is onlangs ook <a href="https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/blog/">een weblog</a> toegevoegd. Inmiddels is daarop het bericht verschenen dat vanaf volgende maand (9 juli om precies te zijn) alle extensies compatibel moeten zijn met Firefox 2. Op dit moment worden er op deze website ook nog extensies en thema's getoond die nog niet compatibel zijn met Firefox 2. Dit blijken nog zo'n 800 stuks te zijn. Vaak zijn dit extensies die niet meer onderhouden worden, aangezien Firefox 2 inmiddels al meer dan een half jaar geleden is uitgebracht. Deze extensies zullen dan nog wel op te vragen zijn, maar ze zijn naar de 'zandbak' verplaatst. Dit is een speciaal gedeelte van de website waarvoor je moet inloggen. Een gewone gebruiker zal daar niet direct komen, maar voor de liefhebbers zijn ze dan nog wel beschikbaar.

Op dit moment kan het zo zijn dat wanneer je een bepaalde categorie opvraagt je een lange lijst door moet bladeren voordat je vindt wat je zoekt. Als er veel extensies en thema's naar de zandbak worden verplaatst, dan komt dat de kwaliteit van het overzicht alleen maar ten goede. Dan zijn alle extensies en thema's die je te zien krijgt ook direct geschikt voor Firefox 2. Ik verwacht dat men uiteindelijk voor Thunderbird 2 ook een dergelijk opschoonactie zal houden.

<b>Bron:</b>
- <a href="https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/blog/2">Weblog Addons.mozilla.org</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu