Mozilla Update (AMO) binnenkort ook vanuit Amsterdam

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Mozilla Update (AMO) binnenkort ook vanuit Amsterdam

Bericht door nirwana »

<a href="https://addons.mozilla.org">Addons.mozilla.org</a> komt naar je toe deze zomer. Daarmee bedoel ik geen roadshow of iets in die trant, maar meer dat er ook een server met deze website in Amsterdam komt te staan. Dat betekent voor ons waarschijnlijk dat het controleren op nieuwe extensies sneller gaat en dat de website (die onlangs in het Nederlands is vertaald) ook sneller getoond wordt.

Op dit moment wordt alles nog vanuit San Jose in Californië geserveerd, maar voor de rest van de wereld is het handig om daar een tweede locatie aan toe te voegen. Daarbij is voor Amsterdam gekozen. Mozilla heeft al eerder geprobeerd om de Amsterdam-server goed in de lucht te krijgen, maar toen kon de hardware het niet aan (Citrix Netscaler-switches). Ditmaal hebben ze een ander type geïnstalleerd in de hoop dat het nu beter gaat. Als je het verloop van deze omzetting wilt weten dan vind je dat in het onderstaande blogbericht.

<b>Bron:</b>
- <a href="http://blog.mozilla.com/mrz/2007/06/11/ ... -2/">Where in the world is AMO? (Part IV: Take 2)</a>
- <a href="http://blog.mozilla.com/mrz/">weblog Matthew Zeier</a> (Mozilla network engineer)
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu