Sunbird en Lightning 0.5 komen eraan (UPDATE)

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Sunbird en Lightning 0.5 komen eraan (UPDATE)

Bericht door nirwana »

Van zowel Sunbird als van Lightning zijn 'release candidates' aanstaande. Een release candidate houdt in dat als er geen fouten in worden gevonden die versie de uiteindelijke 0.5-versie zal worden. De release notes van zijn beide programma's zijn al klaar: voor <a href="http://www.mozilla.org/projects/calenda ... Sunbird</a> en <a href="http://www.mozilla.org/projects/calenda ... html">voor Lightning</a>. Daarin hoeft alleen nog de release-datum ingevuld te worden (en die is weer afhankelijk van of er nog fouten in de release candidates gevonden zullen worden).

Enkele interessante punten uit de release notes:<!--break--> Google Calendar wordt ondersteund (via <a href="https://addons.mozilla.org/nl/thunderbi ... /4631">een aparte extensie</a>); <a href="https://bugzilla.mozilla.org/attachment ... ">werkuren zijn teruggekeerd</a>; afdrukken is verbeterd; gegevens vanuit oudere versies, Apple's iCal en Evolution kunnen worden geïmporteerd en voor Lightning is de integratie in Mozilla Thunderbird verbeterd. Uiteraard is daarnaast het programma weer stabieler gemaakt en zijn er talloze andere verbeteringen aan toegevoegd.

<b>Update:</b> de 0.5RC1-versies <a href="http://weblogs.mozillazine.org/calendar ... html">zijn inmiddels uitgekomen</a>. Deze kun je dus downloaden en uitproberen. De Nederlandstalige versies zijn hiermee ook direct beschikbaar en daarvan kan de vertaling dus ook gecontroleerd worden.

<b>Bronnen:</b>
- <a href="http://weblogs.mozillazine.org/calendar ... -weblog</a>
- <a href="http://weblogs.mozillazine.org/calendar ... l">Working hours are back</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu