SeaMonkey draait op basis van XulRunner

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

SeaMonkey draait op basis van XulRunner

Bericht door nirwana »

<a href="http://www.mozbrowser.nl/node/view/2178">Onlangs schreven we al</a> over <a href="http://wiki.mozilla.org/SeaMonkey:suite ... eRunner</a>, het initiatief om <a href="http://www.mozilla.org/projects/seamonk ... aMonkey</a> te kunnen draaien op basis van <a href="http://wiki.mozilla.org/XUL:Xul_Runner">XulRunner</a>. Daardoor kan het alles-in-een-product SeaMonkey bijvoorbeeld mede profiteren van de ontwikkelingen voor Firefox en Thunderbird. Inmiddels is dit een feit zodat nu Seamonkey 2 op basis van de XUL-toolkit kan draaien. Daarmee wordt de weg geopend voor veel nieuwe SeaMonkey-ontwikkelingen. We wensen daarom het SeaMonkey-project hiermee veel succes toe en hopen dat SeaMonkey het volwaardige moederproject van Firefox en Thunderbird wordt.

In dit kader is het ook interessant om melding te maken van <a href="http://www.mozpad.org/">Mozpad</a>.<!--break--> Dit is geen nieuwe Mozilla-extensie, maar een groep van organisaties die zich inzetten voor het gebruik van Mozilla als ontwikkelplatform. De afkorting staat dan ook voor de <b>Mozilla Platform Application Developers</b>. Tussen deze groep zitten illustere namen als Songbird (de audiospeler), IBM, Joost (interactieve TV) en TomTom (van de navigatiesoftware).

<b>Bron:</b>
- <a href="http://weblogs.mozillazine.org/gerv/arc ... ml">weblog Gervase Markham</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu