formaat en instellingen foto-achtergrond webpagina NVU

Nvu, Kompozer en Bluegriffon zijn open source (WYSIWYG) programma's waarmee je een website kunt maken en onderhouden (vergelijkbaar met FrontPage / Dreamweaver).
kimages
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 september 2009, 11:26
    Windows Vista Internet Explorer 7

formaat en instellingen foto-achtergrond webpagina NVU

Bericht door kimages »

Is er iemand die zou kunnen vertellen hoe je een foto-achtergrond kunt aanpassen?
In opmaak kun je voor "pagina kleuren en achtergrond" kiezen en in het volgende scherm is te kiezen voor een achtergrondafbeelding (bestand kiezen)!!! Das niet ingewikkeld.
Maaar... of mijn afbeelding is zooo groot dat er slecht een deel zichtbaar van wordt, of zo klein, dat de afbeelding zich herhaald!
Nergens kan ik de instellingen voor de foto op achtergrond als centreren, links of recht uitlijnen, niet herhalen van de afbeelding, pagina volledig vullend en niet van het beeld vallend.

Wie oh wie?
Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4263
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    Windows XP Firefox

Re: formaat en instellingen foto-achtergrond webpagina NVU

Bericht door Frederik »

De instellingen waar je naar zocht zijn er inderdaad niet en wel om de volgende redenen; een foto is zelden tot nooit geschikt om te gebruiken als achtergrond in een webpagina. Omdat er nog menu's en andere zaken aangebracht moeten worden en die komen dan 'op' de foto te liggen. Daarom zie je meestal effen achtergronden of achtergrond met een structuurtje erin, meer niet. Standaard wordt een achtergrond afbeelding tot in het oneindige herhaald. Alle andere wensen met betrekking tot een achtergrond moeten geregeld worden door middel van een stijlblad (CSS).

topic verplaatst.