Uw mening over het internet

Hierin kan alles wat te maken heeft met beveiliging op het Internet. Bijvoorbeeld het beveiligd versturen van emails of het voorkomen van adware, spyware en andere ongewenste software.
Yvette D
Berichten: 3
Lid geworden op: 3 maart 2010, 17:30
    Windows Vista Firefox

Uw mening over het internet

Bericht door Yvette D »

Beste Mede Forum gebruikers,

Ik wil wat aandacht schenken aan het veilig en betrouwbare internet, zoals het nu is. Omdat er zoveel ophef is over het internet binnen de overheid.
Tuurlijk zijn er gevaren als je op het internet zit, MAAR dat heeft de gebruiker zelf in de hand. Men weet vaak niet wat de bedreigingen zijn op het internet en hoe je veilig kan internetten. Ze vinden vaak een firewall al goed genoeg. Dat is in de eerste instantie wel goed, maar achteraf is er wat je op het internet doet de meeste risico's oploopt. Zoals het invoeren van wachtwoorden, dowloaden van onveilige bestanden en op onbetrouwbare websites zitten. Een virusscanner is een goeie verdediging voor je pc, samen met de fire-wall mits je hem dagelijks update. Virussen en Mal-ware ontwikkelen zich ook steeds verder. Dus al snel is er een virus, die je fire-wall en virusscanner kan omzeilen.

Het nieuwste van kwaadaardige en/of schadelijke software is de Scare-ware en Ad-ware.

http://www.browsesafe.nl/veilig-interne ... eware.html
http://www.browsesafe.nl/veilig-interne ... lware.html

Zeker nu dat onze kinderen veel op het internet zitten. Dan heb ik het ook over het Digitaal pesten en jezelf bloot leggen op het internet. Vaak weten de ouders niet eens wat hun kind op het internet doet. Dit is een groot punt onder gezinnen, maar dan kom je weer terug op het dat de gebruiker het zelf in de hand heeft. Meer informatie over dit onderwerp kunt u naar deze website surfen. http://www.browsesafe.nl/

Ik vind dat het internet,zou kunnen worden behandelt als op straat lopen. Je kan veilig op straat lopen, maar je loopt altijd risico. Ook kan dit niet helemaal worden uitgesloten, omdat virussen en Mal-ware zich steeds verder ontwikkelen. De virusscanner en andere beveiligen voor internet is de politie en dieven/rovers zijn er altijd onder ons. Er is niks voor niks een hele wet opgezet voor het uploaden van bestanden, waar je geen rechten over hebt. Hiervoor ga je ook voor in de gevangenis of betaal je een flinke boete. (internet criminaliteit)

Kortom internet is zo snel zo belangerijk in ons leven geworden, dat de veiligheid en betrouwbaarheid er aan ontbreekt.

Graag zou ik meer meningen hierover horen? De overheid en Internet, of/en het internet en kinderen/ouders.

Met vriendelijke groetjes,

Yvette :)
Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4263
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    Windows 7 Firefox

Re: Uw mening over het internet

Bericht door Frederik »

Dat laat aan duidelijkheid niks te wensen over, zinvolle informatie :)