Thunderbird 68 vs 92...

Mozilla Thunderbird is het e-mailprogramma van Mozilla. Dit is gebaseerd op Mozilla MailNews. Met Lightning kun je hieraan een agenda toevoegen.
nieuw
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 mei 2010, 14:16
    Windows 7 Chrome

Thunderbird 68 vs 92...

Bericht door nieuw »

Beste, Ik gebruik TH al +-25j. Ik ben momenteel aan (nog steeds) versie 68.10. Enige tijd geleden stond mijn automatische update aan. Zo kreeg ik plots versie 78.....binnen. Grote verbazing, ik vond mijn mappen en submappen niet meer; mijn add ons werkten niet meer enz...Ik heb mijn automatische uitgezet, krijg nog wel melding dat er een update is, maar ik weiger deze te installeren.
Mijn vraag: de nieuwste versie, ik dacht 92.... kan die overweg met de opgebouwde structuur van versie 68. Ik bedoel, blijven mijn mappen en submappen gekend? en worden die behouden of moet ik handmatig alles terug opbouwen? Wat met de Add-ons?
Ik zou willen updaten maar durf niet om hier boven aangehaalde reden.
mvg Ed
Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1446
Lid geworden op: 7 oktober 2003, 16:58
Locatie: Luzy, france
    Windows 10 Firefox

Re: Thunderbird 68 vs 92...

Bericht door Mad Maks »

Hi In principe blijft uw mappen structuur intact bij een update, add-ons moeten aangeven of ze met de laatste versie werken, als de maker dat niet aangeeft wordt deze uitgeschakeld. Tussen versie 68 en de huidige zijn veel beveiliging updates gedaan dus ik adviseer je bij te werken zodat je thunderbird veilig kunt gebruiken.

Groet
Tim Maks

p.s kijk anders even op de add-ons pagina of jouw add-ons compatibel zijn met de laatste versie
Gebruikersavatar
Pettic
Berichten: 3828
Lid geworden op: 28 november 2004, 11:45
Locatie: Rotterdam
    Windows 10 Firefox

Re: Thunderbird 68 vs 92...

Bericht door Pettic »

Ik vermoed dat er een nieuw profiel is aangemaakt.
Veel add-ons (extensies) zijn niet meer geschikt voor de nieuwere versies van Thunderbird. Vanaf versie 78 zijn ze overgestapt op een nieuw systeem waardoor alle extensies opnieuw moeten worden geprogrammeerd en vele zijn nu niet meer te gebruiken.
Windows; Firefox; Thunderbird