Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in 3.5

Nvu, Kompozer en Bluegriffon zijn open source (WYSIWYG) programma's waarmee je een website kunt maken en onderhouden (vergelijkbaar met FrontPage / Dreamweaver).
nexigen
Berichten: 14
Lid geworden op: 4 november 2009, 21:35
    Windows XP Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in 3.5

Bericht door nexigen »

haha ja klopt =P dat heb ik al weggehaald :P.
Ik bedoel, een hacksite met kopieerbeveiliging is hetzelfde als een schoonmaker op een popconcert. Verder is het geen goed idee om een contextmenu weg te halen.

Ik ga nu even googelen naar standaard lettertypen en ga zodanig mijn site aanpassen.
Dorus
Berichten: 2547
Lid geworden op: 9 oktober 2004, 12:11
    Windows Vista Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in 3.5

Bericht door Dorus »

Wat lettertype betreft, bestudeer @font-face eens.
¿ʇı̣ əsnqɐ ʇ,uɐɔ noʎ ɟı̣ əpoɔı̣un sı̣ pooɓ ʇɐɥʍ
nexigen
Berichten: 14
Lid geworden op: 4 november 2009, 21:35
    Windows XP Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in 3.5

Bericht door nexigen »

Oh dat was erg handig Dorus. bedankt :),
Ik heb besloten om het lettertype : verdana te kiezen, en dan naar 10px te gaan.
Het nodige heb ik moeten veranderen op mijn site door de verkleining,
maar het ziet er zo een stuk beter uit, en kan een stuk meer tekst kwijt per pagina.

Wat mij betreft ben ik een heel eind op weg geholpen.
Bedankt mozbrowser, en Frederik in het speciaal.
Als jullie geen problemen meer ervaren met de layout van mijn site,
kan het topic denk ik worden gesloten ;)

Groeten,
Nexigen.
Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    Windows XP Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in 3.5

Bericht door Frederik »

Topic mag je zelf sluiten door te kiezen voor opgelost :)

Ik durf het bijna niet te zeggen: de 50 al ruim gepasseerd en dan is 10 px te klein om iets rustig te kunnen lezen.
Waarschijnlijk behoor ik niet tot je doelgroep ( :?: ), maar pt leest heel anders dan px en in het algemeen wordt lettergrootte 12 pt het meeste gewaardeerd.
nexigen
Berichten: 14
Lid geworden op: 4 november 2009, 21:35
    Windows XP Internet Explorer 7

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in 3.5

Bericht door nexigen »

EDIT >.<

Alles werkt prima, alleen is er nu (ineens) een nieuw probleem ontstaan.
Op mijn site, gebruik ik een achtergrond plaatje die ik gebruik voor mijn tekst.
Ga maar eens naar www.hacktivity.nl
Ga dan naar programmeren, en druk dan ns op de HTML cursus.
Als je daar bijv les 2 of 3 neemt, zul je zien dat de eerste pagina de tekst gewoon op de voorgrond staat, maar dat bij de twee onderste pagina's de tekst weg is.
Het staat er wel, maar het lijkt of de achtergrond image op de voorgrond staat.

Weet iemand hoe dit komt ? in firefox werkt het prima, maar Internet Explorer niet.
Als ik er dan iets aan doe, werkt het weer niet in IE en in FF wel.

Graag had ik wat hulp =P

M.v.g,
Nexigen.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11458
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows XP Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in 3.5

Bericht door nirwana »

Nexigen,

Na enig puzzelen denk ik wel te begrijpen wat je probeert te bereiken.
In http://www.hacktivity.nl/html2.html probeer je de lengte van de tekst op te vullen met 2x largecontent en 1x mediumcontent.
Aan de hand daarvan begrijp ik ook de hoogtes die je hebt opgegeven in http://www.hacktivity.nl/stijl.css

Maar waarom zet je dan niet de tekst die op die "pagina" dient te verschijnen in de div van de betreffende pagina ?
Hier is mijn voorbeeld: http://weisbeek.freewebhostx.com/web/hackt/
Ik heb nu gekeken waar een "pagina" ophoudt en vanaf daar heb ik de bijbehorende tekst in de juiste div geplaatst.

In jouw pagina zie je 1 div waarin alle tekst staat. Daaronder zijn dan wel 2 andere div's opgenomen, maar daarin is verder geen tekst geplaatst.
De browser heeft 1 largecontent-gedeelte gehad en die is als 1800 pixels hoog gedefinieerd. Dus denkt dat browser na 1 "pagina" dat die niet meer hoeft te tonen. Op zich vind ik dat wel logisch. Als je nu echter de tekst in de daarvoor bestemde div opneemt dan begrijpen beide browser het opeens weer wel.

Daarnaast heb ik ook de stylesheet nog iets uitgebreid. In de diverse content-div's heb ik het volgende erbij geplaatst:

Code: Selecteer alles

color: red; font-family: Verdana; font-size: 0.9em;
Dan ben je namelijk niet meer afhankelijk van font-tags in je div's en worden ze toch allemaal op dezelfde manier weergegeven.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
nexigen
Berichten: 14
Lid geworden op: 4 november 2009, 21:35
    Windows XP Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in 3.5

Bericht door nexigen »

Allemachtig :shock:

Wat een stomme fout van mij zeg.
Dus als ik de betreffende tekst tussen de betreffende divs zet, zouden beide browsers het moeten begrijpen.

Heel erg bedankt voor deze bijzonder goeie uitleg.
Dit bewijst maar weer eens dat FireFox beter in elkaar is gezet dan IE haha.

Ik zal maar niks meer zeggen over dat dit topic gesloten kan worden, aangezien ik ongetwijfeld nog wel een soortgelijk probleem ga krijgen.

M.V.G,
Nexigen.
Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    Linux Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in 3.5

Bericht door Frederik »

Zie ik onder de laatste regel: klik hier om terug naar het lessen overzicht te gaan en waar de footer begint een lap lege ruimte van minstens bijna een hele pagina. Waarom is dat ?
Wat mij betreft mag de body aan beide kanten 10 cm breder. Die ruimte is er voor de meeste monitoren wel en dan oogt het wat minder eng / benauwd.
Maar dat kan ook aan mijn voorkeur liggen.
nexigen
Berichten: 14
Lid geworden op: 4 november 2009, 21:35
    Windows XP Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in

Bericht door nexigen »

Hier ben ik weer na een aantal maanden.

website: http://www.hacktivity.nl

In de tussentijd is hacktivity een stukje groter geworden.
Veel nieuwe handleidingen zijn erbij gekomen, de layout is fors veranderd en er zit nu een forum bij. Ook staan er op de index pagina's "extra's" die in de gloednieuwe zijbalk staan. Voor 5 maanden tijd is er inderdaad niet heel veel veranderd.

Ik wilde vragen of jullie nog hinderlijke problemen ondervonden op mijn website.
Ik zelf ervaar geen problemen maar heb hoogstwaarschijnlijk andere versies van browsers dan dat jullie hebben. Op operah en safari heb ik het geprobeerd, en ook onder een linux operating system met die browsers ziet het er precies hetzelfde uit.

Graag zou ik willen weten of de tekst voor jullie een beetje leesbaar is en of de layout een beetje logisch is (klopt).

@frederik

De body bestaat uit drie aparte images met small medium en largecontent.
Als ik dit zou verbreedden dan zou ik iedere regel tekst op mijn website moeten aanpassen en dat zou gewoon teveel werk zijn.
De grootte had ik getest op een 19 inch beeldscherm met 1024 x 768 resolutie als uitgangspunt. De eerstvolgende site die ik maak zal ik een variabele breedte geven.

m.v.g,
Nexigen :fflol:
Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    Windows 7 Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in

Bericht door Frederik »

PChacken. html niet gevonden.
Menu Tools doet het niet.
IRC Channel niet gevonden.
Crew.html niet gevonden.

Allemaal foutjes die jezelf gemakkelijk had kunnen vinden.
Ik zal de forumbeheerder vragen om hier speciaal voor jou ook een betaal-module te plaatsen. 8)
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11458
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in

Bericht door nirwana »

Oh jee, ik heb op een link geklikt: http://www.hacktivity.nl/javascripthacks.html
Zou dit http://www.hacktivity.nl/javascript.html moeten zijn ?

En via die pagina heb ik weer een dode link gevonden: http://www.hacktivity.nl/javascript2.html

En weer eentje: http://www.hacktivity.nl/perl.html

Kortom, controleer je interne verwijzingen eens !
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
nexigen
Berichten: 14
Lid geworden op: 4 november 2009, 21:35
    Windows 7 Firefox

Re: Website geeft zowel tekst als borders niet goed weer in

Bericht door nexigen »

Sorry dat ik verder geen antwoord meer heb gegeven.
Ik was een tijdje gestopt met het werken aan hacktivity.nl
De meeste fouten die jullie hebben gegeven zijn er omdat die pagina's domweg nog niet bestaan.
Die heb ik al wel in de maak, maar nog niet ge-upload.

@frederik
Ik kijk met smart uit naar de betaal module :lol: