Tooltips als in IE met Popup ALT Attributes

Met extensies en thema's kun je Mozilla-software vrijwel eindeloos uitbreiden. Kun je anderen een bepaalde extensie/thema aanbevelen? Of heb je vragen over of problemen met een bepaalde extensie/thema dan kun je die hier plaatsen.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Tooltips als in IE met Popup ALT Attributes

Bericht door nirwana »

Een IE-gebruiker is gewend dat wanneer men op een afbeelding gaat staan er mogelijk een tekstje (tooltip/aanwijzing) in beeld wordt getoond. Dit is dan namelijk wat de maker van een site als alternatieve tekst voor de afbeelding heeft bedacht (alt-tekst).

Microsoft heeft bedacht dat het handig is om dat als tooltip te tonen. Echter heeft de opsteller van de HTML-standaarden (het World Wide Web Consortium of kortweg W3C) daarvoor de TITLE-tag bedacht.

Doordat IE zoveel wordt gebruikt, wordt de ALT-tag veel meer gebruikt dan de TITLE-tag. Daardoor komt het op de gebruiker over alsof het in Mozilla niet goed werkt. Terwijl Mozilla zich alleen maar aan de Internet-standaarden probeert te houden.

Maar om deze situatie te verbeteren, is er een extensie voor Mozilla ontwikkeld die hetzelfde doet als wat een IE-gebruiker gewend is:
http://extensionroom.mozdev.org/more-info.php/popupalt

Dit maakt het surfen op een website die met die ALT-attributen is ontwikkeld een stuk aangenamer. Als in de toekomst meer sites aan de standaarden voldoen, dan wordt steeds vaker de TITLE-tag wel gebruikt. Maar voorlopig kun je met bovenstaande extensie dus van 2 walletjes eten.

Veel surfplezier toegewenst,

Martijn
http://www.mozbrowser.nl