Lettertypen Mozilla 1.6 in Linux

Mozilla Suite is de huidige Mozilla met alles erop en eraan, dus inclusief MailNews, Composer, etc. De ontwikkeling van Mozilla Suite wordt op den duur stopgezet en vandaar dat het project SeaMonkey is gestart. Qua mogelijkheden en functies komt het sterk overeen met Mozilla Suite.
Gebruikersavatar
manus
Berichten: 8
Lid geworden op: 1 maart 2004, 17:22
    unknown unknown

Lettertypen Mozilla 1.6 in Linux

Bericht door manus »

Ik heb de Mozilla suite 1.6 voor Linux gedownload en de installatie gedaan, en daarna ook het Nederlandse language-pack er aan toegevoegd. Echter kan ik in voorkeuren bij lettertypen niet uit het aantal lettertypen kiezen dat ik in Mozilla 1.4, die al bij de installatie van SuSE 9.0 er op stond. Er zijn maar een paar lettertypen, en die zijn vrij klote. Wat doe ik fout?
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11522
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Die paar lettertypen die je ter beschikking hebt, zijn dat toevallig de niet-truetype lettertypen ? Of anders: welke lettertypen heb je nu nog wel beschikbaar ?
Mogelijk heeft het ook met anti-aliasing te maken, zoals hier wordt besproken: http://www.linuxquestions.org/questions ... 1/3/135423

Dat verwijst bijvoorbeeld door naar http://www.scottbolander.com/mozilla-xft.html alwaar een Mozilla met anti-aliasing wordt aangeboden.

Ook http://www.nickles.de/c/a/forum2-537603292.htm lijkt over dit onderwerp te gaan.

http://www.daniweb.com/techtalkforums/thread2692.html gaat specifiek over Suse en Mozilla 1.6, maar zonder dat daarin een echte oplossing wordt genoemd.

En ook dit verwijst naar Mozilla 1.6 en Suse:
http://www.thelinuxapprentice.com/suse9.html
Die gaat ook over dat anti-aliasing.

Maar volgens mij is jouw probleem niet dat jouw lettertypen niet anti-aliased zijn, maar dat je uberhaupt die lettertypen niet kunt selecteren. Maar goed, zodra we weten welke lettertypen je wel en niet kunt selecteren, dan kunnen we er misschien wat verder in duiken.

Hier staat nog kort iets over Mozilla en TrueType/FreeType lettertypen:
http://mdlug.org/pipermail/mdlug/2004-J ... 00782.html
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu