Gnome "kleurt niet mee"

Mozilla Suite is de huidige Mozilla met alles erop en eraan, dus inclusief MailNews, Composer, etc. De ontwikkeling van Mozilla Suite wordt op den duur stopgezet en vandaar dat het project SeaMonkey is gestart. Qua mogelijkheden en functies komt het sterk overeen met Mozilla Suite.
pk
    unknown unknown

Gnome "kleurt niet mee"

Bericht door pk »

Ik draai mozilla 1.7 onder mandrake linux 10.0.

Mozilla 1.6 zit in die distributie maar dat is niet vooruit te branden. Dus heb ik mozilla 1.7 gedownload en geinstalleerd. WAT EEN VERSCHIL!! Maar ik heb een (klein) probleempje. In één keer neemt mozilla niet meer de kleur aan van mijn Gnome-thema. In KDE werkt dat wel.
Kan ik hier iets aan doen? Ik vrees dat het ingewikkeld is.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11522
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Zie http://www.gnomedesktop.org/article.php ... 0&sid=1702 voor meer info over GNOME-veranderingen in Mozilla 1.7. Mozilla wil de integratie met de GNOME-desktop verbeteren. Dit zal daar dan mogelijk een gevolg van zijn.
Zo is er in Bugzilla een metabug aangemaakt om als kapstok te kunnen dienen voor alle GNOME-gerelateerde bugs: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=233462
Daarin staan een hoop links naar GNOME-gerelateerde bugs in Mozilla. Is zo'n doorgestreept dan is die bug al afgesloten. Is de bug nog niet doorgestreept dan moet deze waarschijnlijk nog worden opgelost (maar is dan al wel bekend en waarschijnlijk wordt er aan een oplossing gewerkt).
Zie ook http://mail.gnome.org/archives/foundati ... 00008.html voor meer informatie.

Overigens is van Mozilla 1.8 op dit moment in het alpha-stadium en ik heb begrepen dat die ook al de moeite waard is. Er staan nu GNOME-zaken nu op de planning om in 1.8 te worden opgelost. Dus wie weet is het al opgelost in Mozilla 1.8. Zo niet, dan wordt het hopelijk binnenkort wel opgelost.
Maar eerlijk gezegd ben ik blij dat je verder tevreden bent met de snelheid van de Mozilla-browser (zeker tov de vorige versie).
Zo ben ik onlangs overgestapt van Mozilla Thunderbird 0.6 naar versie 0.8. Dat scheelde ook behoorlijk in de performance. Een hele vooruitgang...
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11522
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Mozillux

Bericht door nirwana »

Ook http://www.polinux.upv.es/mozilla/ kan handig zijn. Het Mozillux-project streeft ook naar betere integratie van Mozilla met de Linux desktop.