irc: dutchmozilla

Hier vind je nieuws over updates met betrekking tot de website. Ook kun je hier suggesties plaatsen.
Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1510
Lid geworden op: 30 oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden
    unknown unknown

irc: dutchmozilla

Bericht door moZes »

Misschien is een link naar het irc chatkanaal irc://irc.sorcery.net/dutchmozilla nog een idee om op de site te plaatsen.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11522
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Bedankt voor de suggestie.

Is er ook een website die iets over dit IRC-kanaal beschrijft ? Ik zou namelijk liever daarheen linken dan direct naar een IRC-kanaal.

Welke mensen kunnen we zoal daar aantreffen ? Veel Nederlandse Mozilla-gebruikers neem ik aan ?
Koraalduivel
Berichten: 36
Lid geworden op: 21 oktober 2003, 22:04
Locatie: Zoetermeer
    unknown unknown

Bericht door Koraalduivel »

Op het moment is het IRC-kanaal niet altijd even actief. Er is ook niet echt een website over. Meestal zijn er mensen te vinden die iets te maken hebben met de thunderbird aangezien het ook gestart is vanuit thunderbirdnl.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11522
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Ah, I see. Maar we kunnen er natuurlijk best iets van maken.
Stel dat wij hier op de site (of bij ThunderbirdNL op de site) een stukje plaatsen over het bestaan van dit Mozilla-IRC-kanaal. Zo kunnen we het aan een breder publiek bekend maken en een enigszins officiele status geven.

Vervolgens kunnen wij naar die pagina linken en zo krijgt men wat uitleg daarover. Misschien ook handig om op die pagina een koppeling met het IRC-kanaal te maken. Bijvoorbeeld via een Java-applet die direct de mogelijkheid biedt dat bezoekers aan de chat kunnen deelnemen.
Eventueel daarnaast nog wat links naar IRC-clients (zoals ChatZilla en mogelijk nog interessante (gratis) clients voor Windows en Linux.
Met Mozilla 1.5 schijnt ChatZilla ook een opfrisser te hebben gekregen. Ik weet niet of ze voor Mozilla 1.6 (alpha) ook nog iets in de planning hebben staan of dat ze het eerst wel weer voldoende vinden...

Zo verlaag je allicht de drempel en misschien is er dan wel op ieder tijdstip van de dag iemand te vinden in dit Mozilla-IRC-kanaal.