Whitelist

Hier vind je nieuws over updates met betrekking tot de website. Ook kun je hier suggesties plaatsen.
Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1510
Lid geworden op: 30 oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden
  unknown unknown

Whitelist

Bericht door moZes »

Een idee voor toevoeging op de site: een Whitelist
Deze staat uiteraard tegenover de Blacklist en kan sites bevatten die Mozilla ondersteunen bij de meer gecompliceerde webtoepassingen, zoals online bankieren, etc. Gratis reklame voor de onderneming, een stimulans voor anderen en handig voor Mozilla gebruikers om een dergelijke onderneming te kiezen voor die bepaalde diensten.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11522
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
  unknown unknown

Bericht door nirwana »

Lijkt mij een goed idee, alleen moeten we dan wel vaststellen wanneer een site daarop mag komen. Je geeft al een aantal mogelijkheden aan. Het kan niet zo zijn dat iedere site die er goed uitziet in Mozilla erop komt.

Het moet namelijk niet als een uitzondering gezien worden dat de site in Mozilla kan worden getoond. Het is eerder een uitzondering als dat niet het geval is, vandaar het ontstaan van de Blacklist.

Maar tegenover een Blacklist mag inderdaad ook wel een Whitelist als beloning staan. Daarop mogen dan de sites die door een ringetje te halen zijn.

Het is ook niet de bedoeling dat mijn homepage bijvoorbeeld op de Whitelist gaat komen, ook al ziet deze er uiteraard goed uit in Mozilla. We moeten er echter op aansturen dat bedrijven een site standaard in Mozilla testen. Want wat er in Mozilla goed uitziet, dat slikt IE doorgaans ook wel.
Niet dat Mozilla zoveel moeilijker is, maar IE implementeert de standaarden doorgaans een stuk rekkelijker waardoor de geproduceerde HTML al snel wordt goedgekeurd en IE er wel iets van maakt. Daardoor blijven HTML-fouten onopgemerkt en we weten inmiddels tot wat voor belabberde sites dat kan leiden...
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1510
Lid geworden op: 30 oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden
  unknown unknown

Whitelist

Bericht door moZes »

nirwana schreef:Lijkt mij een goed idee, alleen moeten we dan wel vaststellen wanneer een site daarop mag komen.
De whitelist zou dus niet gevuld mogen worden zoals de andere forums, maar alleen door de moderators op aandragen van een bezoeker.
Irmen
Moderator
Berichten: 315
Lid geworden op: 3 november 2003, 23:09
Locatie: Woerden
  unknown unknown

WhiteList op ProMozilla

Bericht door Irmen »

Ik vind het een goed idee en heb ook besloten om naast de blacklist op http://www.promozilla.org ook een whitelist te gaan maken. Dat staat leuk! En geeft ook aan dat ProMozilla meer is dan alleen "brakke sites opnoemen"... :D
Het is tijd ~ Firefox! ~ neem het web in eigen hand
Gebruikersavatar
Z_God
Berichten: 410
Lid geworden op: 12 oktober 2003, 22:36
Locatie: Enschede
  unknown unknown

Bericht door Z_God »

Wat misschien ook een idee is, is om bij sites die op de blacklist staan, er een aantal concurrenten bij te zetten die wel een fatsoenlijke site hebben (en misschien ook op de whitelist staan).
Gebruikersavatar
Mozquito
Berichten: 56
Lid geworden op: 8 november 2003, 16:20
Locatie: Rotterdam
  unknown unknown

Bericht door Mozquito »

Zag net dat in de blacklist van ProMozilla al een veld "Concurrenten die wel werken" aanwezig is.