Mozilla gaat geld vragen voor add-ons?

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    Slackware Firefox

Mozilla gaat geld vragen voor add-ons?

Bericht door adri »

Op 11 december is er een conferentie geweest van mensen van Mozilla, Google en Microsoft, om de toekomst van webbrowsing te bespreken, Add-on-Con.
Add-ons-productmanager Justin Scott heeft daar kenbaar gemaakt dat Mozilla van plan is volgend jaar een pilotproject te starten om bepaalde veel gedownloade add-ons tegen betaling te gaan aanbieden.
Een soort marktplaats.
Wel geheel DRM-vrij, zo is beloofd.

Hoewel nog veel onduidelijk is over de precieze vorm (dat weten ze zelf ook nog niet) en feedback van de gebruikers zeer gewenst is, zit men toch in die richting te denken. Op zich is het plausibel, veel add-on-ontwikkelaars vragen nu al om een vrijwillige bijdrage en sommige add-ons vergen gewoon erg veel tijd om te ontwikkelen (en onderhouden!).
Er zijn al add-ons waarvoor -indien bep. extra features gewenst zijn- betaald moet worden, zoals bijv. FoxFilter. Deze laatste schijnt daar behoorlijk succesvol mee te zijn.

Welke add-ons daar in aanmerking voor zullen gaan komen is niet bekend, maar het zullen ongetwijfeld niet de minst populaire zijn.
Of het grote publiek er warm voor zal lopen is echter maar de vraag.
Als het tenminste allemaal doorgaat.
De toekomst zal het leren.

Bron: The Register
Afbeelding
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11522
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows XP Firefox

Re: Mozilla gaat geld vragen voor add-ons?

Bericht door nirwana »

Het zal waarschijnlijk van de ontwikkelaar afhangen of deze een extensie op die manier aan de man/vrouw wil brengen. Wel ben ik inderdaad benieuwd of er daardoor veel zal gaan veranderen. Veel addons zullen waarschijnlijk op de vertrouwde manier worden verspreid, maar er zullen ook enkele addons zijn die deze overstap maken. Daarnaast ben ik benieuwd of die marktplaats een onderdeel van AMO zal worden of dat het iets afzonderlijks zal zijn.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu