SeaMonkey 2.0 bèta 2

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    Linux SeaMonkey

SeaMonkey 2.0 bèta 2

Bericht door adri »

Mozilla heeft een nieuwe versie van SeaMonkey uitgebracht: SeaMonkey 2.0 bèta 2.
SeaMonkey is de opvolger van de vroegere Mozilla Suite en omvat o.a. een browser, IRC chat, e-mailclient, nieuwslezer en html-editor.
Hoewel nog bèta, is deze release al erg stabiel en er zitten een fiks aantal veranderingen in t.o.v. de 1.* serie. Zo is Seamonkey, de alleskunner van Mozilla, intern meer en meer op Firefox gaan lijken, hetgeen ook betekent dat het eenvoudiger wordt om add-ons voor SeaMonkey te schrijven. Zaken die in het oog springen zijn toch wel het feit dat je in Mail accounts, mappen en berichten nu ook in een nieuw tabblad kunt openen (vergelijkbaar met de nieuwe Thunderbird 3.*).
Voor de Mac gebruikers onder ons zal het mooi zijn om te weten dat het standaard thema nu ook beter aansluit bij het (Snow) Leopard thema.
Verder heeft SeaMonkey nu de mogelijkheid om gesloten browser vensters terug te openen en is een crash herstel functie ingebouwd.
Wie de volledige lijst van aanpassingen wil lezen, kan hier terecht.

SeaMonkey 2.0 bèta 2 kun je daar (ook in het Nederlands) downloaden en is zeker een aanrader voor mensen die graag met een alleskunner het internet op gaan. Voor de snelheid hoeft u het niet te laten, SeaMonkey doet wat dat betreft niet onder voor Firefox en Thunderbird.
Afbeelding