Firefox 3.6 gaat multi-touch ondersteunen

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11522
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows XP Firefox

Firefox 3.6 gaat multi-touch ondersteunen

Bericht door nirwana »

MozillaLinks meldt dat Firefox 3.6 (codenaam Namoroka) ondersteuning voor multi-touch gaat bieden. Multi-touch is iets dat velen inmiddels wel van de iPhone en andere smart-phones kennen. Met die telefoons kun je bijvoorbeeld op een afbeelding inzoomen (of uitzoomen) door met je vingers de afbeelding op het beeldscherm aan te raken. Ook kun je zo met je vingers bepaalde zaken op het beeldscherm verplaatsen.

De interfaces die dit alles mogelijk maken gaat Mozilla nu ook in haar browser ondersteunen. Uiteraard heb je hierbij nog wel hardware nodig om dit te kunnen gebruiken, maar die komt er steeds meer. Zo schijnt Firefox nu al voor de recentste MacBooks multi-touch te ondersteunen en komt Windows 7 straks ook met ondersteuning voor multi-touch. Daarnaast ondersteunen steeds meer mobiele telefoons het en wil Mozilla hiervoor in haar mobiele Fennec-browser ook ondersteuning inbouwen.

Bronnen:
- MozillaLinks (video)
- Belgische multitouch-extensie voor Firefox
- Linja Zax-extensie voor Firefox
- Firefox 3.1 ondersteunt multi-touch op de Mac
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu