Dell tevreden over Linux minilaptops

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    Linux Firefox

Dell tevreden over Linux minilaptops

Bericht door adri »

Computerfabrikant Dell is zeer te spreken over de netbooks met Linux voorgeprogrammeerd. Het aantal netbooks dat wegens Linux wordt teruggebracht is te verwaarlozen. Volgens Todd Finch, senior productmanager bij Dell, is concurrent Microsoft overenthousiast in het rapporteren van aantallen computers die door ontevreden klanten worden geretourneerd. De man zegt dat het helemaal niet aan de orde is. "Ze [Microsoft] maken iets uit niets", zegt de Dell-man. Het aantal teruggebrachte toestellen ligt volgens hem even hoog bij Windows als Linux.
FUD van Microsoft dus, zoals wel vaker...

Als er al eens een netbook wordt teruggebracht, dan is het volgens Finch nooit vanwege technische problemen. Wel omdat de consument een goedkope Windows-machine verwacht. Dat is de reden dat Dell daarom iets explicieter zal gaan zijn in hun advertenties.

Verder weet Finch te vertellen dat Dell zeer tevreden is met de stabiliteit en technische staat van de toestellen. Wel geeft hij aan dat energiebeheer een belangrijke kwestie wordt voor Linux. Zeker wanneer Windows 7 verschijnt, dat zich ook op netbooks gaat richten.

Bron: ZDNet.nl
Afbeelding
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    Debian Iceweasel

Re: Dell tevreden over Linux minilaptops

Bericht door Koen_92 »

Dell is zo tevreden dat ze gaan beginnen met de verkoop van Ubuntu-netbooks in Nederland!
http://tweakers.net/nieuws/61980/dell-n ... books.html

En dat niet alleen, ze worden ook 60 euro goedkoper dan hun Windows-variant. Zo krijg je dus je volledige Windows-licentie-geld terug als je er 1 met Ubuntu koopt.
Daarnaast is het mogelijk om tegen een kleine meerprijs de Ubuntu-netbook met een 250GB harde schijf of 2 GB geheugen uit te rusten.
Omdat Microsoft bepaalde hardware eisen stelt voor Windows XP op netbooks, zijn deze twee uitbreidingen bij de Windows-variant niet mogelijk.
Verder is het ook geweldig dat ze Ubuntu gaan gebruiken, deze is namelijk heel wat degelijker dan de vage distro's die andere netbook fabrikanten gebruikten (Linpus Linux en Xandros).
Linpus en Xandros waren namelijk zo aangepast om zo simpel mogelijk te zijn en zo dicht mogelijk bij Windows te blijven. Helaas wordt je hierdoor heel erg beperkt in je mogelijkheden (onder andere software installeren via een repo was helemaal niet meer mogelijk, hetgeen voor velen een groot gemis is).

Ik ben benieuwd hoe het met de verkoop van deze netbooks zal gaan.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    Slackware Firefox

Re: Dell tevreden over Linux minilaptops

Bericht door adri »

Koen_92 schreef: Ik ben benieuwd hoe het met de verkoop van deze netbooks zal gaan.
Ik verwacht dat het zeker in het begin niet storm zal lopen. Verreweg de meeste mensen weten immers niet eens van het bestaan van Linux af. Maar het is een mooi begin en hoe meer keuze, hoe beter. Vooral als het dan ook nog goedkoper is. ;)
Afbeelding