Flock 1.0.1

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3981
Lid geworden op: 20 november 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)
    unknown unknown

Flock 1.0.1

Bericht door vulture »

De op Firefox gebaseerde browser Flock heeft eindelijk de 1.0 versie bereikt. Deze is gebaseerd op Firefox 2.0.0.8. Na het verschijnen van Firefox 2.0.0.9 is er onmiddellijk een nieuwe versie verschenen: <a href="http://www.flock.com/release-notes/">Flock 1.0.1</a>. Flock is - net als Firefox - een webbrowser die is gebaseerd op de Gecko-motor. Het project is onder leiding van een voormalig medewerker van de Mozilla Foundation.

Deze browser onderscheidt zich van andere browsers door het sociale aspect dat deze meebrengt. De browser biedt ingebouwde ondersteuning voor het onderhouden van weblogs (Blogger, LiveJournal, enz), aanmelding van RSS-feeds, foto-upload-diensten (Flickr, Facebook, enz), personen en wat ze doen online (YouTube, Facebook, Twitter, enz) en het opslaan van bladwijzers (del.icio.us, magnolia). Daartoe beschikt Flock over een People-zijbalk, een Media-balk, een ster-knop en nog meer van dergelijke handigheidjes. Ook kunnen de meeste standaard Firefox-plugins gebruikt worden. Er is <a href="http://wiki.flock.com/wiki/L10n:Home_page">nog geen Nederlandse versie</a> beschikbaar, dus als iemand zin en tijd heeft dan kan hiervoor een project worden opgestart! Flock is beschikbaar voor de volgende besturingsystemen: Windows, Mac en Linux.

Je kunt deze browser <a href="http://www.flock.com/versions">hier downloaden</a> of bezoek de <a href="http://www.flock.com/">officiële website</a> van Flock!
<b>Veel Surfplezier!</b>
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's