Verbeteringen in geheugen-gebruik voor Firefox 3

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Verbeteringen in geheugen-gebruik voor Firefox 3

Bericht door nirwana »

<a href="http://blog.pavlov.net/">Stuart Parmenter</a> heeft een <a href="http://blog.pavlov.net/2008/03/11/firef ... nteressant artikel</a> op zijn weblog geschreven over de stappen die Mozilla voor Firefox 3 heeft gemaakt om het geheugengebruik verder te verbeteren. Dit artikel is behoorlijk technisch van aard. <a href="http://mozillalinks.org/">Mozilla Links</a> heeft een <a href="http://mozillalinks.org/wp/2008/03/fire ... vatting</a> van dit artikel gemaakt die wat toegankelijker is. Mozilla heeft uitgezocht waar het programma om geheugen vraagt en hoe men daar het beste mee om zou kunnen gaan. Bij een programma dat voor langere tijd draait (zoals een webbrowser of een mailprogramma) neemt ook de fragmentatie van het geheugen in de loop der tijd toe. Ook daar heeft men naar gekeken om te zien hoe men daar het beste mee om kan gaan.

Daarnaast heeft MozillaLinks recent een test gedaan met Javascript-performance in diverse moderne webbrowsers. Daar was Firefox 3 <a href="http://mozillalinks.org/wp/2008/03/upda ... arks/">het snelste klaar</a> met de uit te voeren testen. Ook dat belooft dus veel goeds.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu