1 maart: Netscape ten einde; laatste versie: 9.0.0.6

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

1 maart: Netscape ten einde; laatste versie: 9.0.0.6

Bericht door nirwana »

Al eerder <a href="http://www.mozbrowser.nl/node/view/2270">kondigde MozBrowser aan</a> dat het einde van de Netscape-browser aanstaande zou zijn. Aan het einde van deze maand (op 1 maart) is het dan zover. Inmiddels is <a href="http://browser.netscape.com/whatsnew/">Netscape 9.0.0.6</a> uitgebracht. Daarin zitten nu ook onderdelen die een upgrade naar Firefox of Flock eenvoudig moeten maken voor bestaande gebruikers van de Netscape-browser. De Netscape-browser zou eigenlijk al begin deze maand 'End Of Life' zijn gegaan, maar het kostte de Netscape-organisatie wat meer tijd om de upgrade-hulpmiddelen gereed te maken. Daarom heeft de browser nog <a href="http://itnews.com.au/News/69421,netscap ... .aspx">een maandje respijt</a> gekregen.

<a href="http://www.mozillazine.org/talkback.htm ... ozillaZine meldt</a> daarnaast dat de Mozilla-organisatie - die de erfenis van Netscape groot heeft gemaakt - inmiddels 10 jaar bestaat. 5 jaar geleden is de onafhankelijke Mozilla Foundation opgericht. Aan het eind van dat jaar zette ook MozBrowser.nl haar eerste stappen online, niet wetende dat de site zou uitgroeien tot wat het vandaag de dag is.

<b>Bron:</b>
- <a href="http://slashdot.org/article.pl?sid=08/0 ... lashdot</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu