Nieuwe organisatie voor Thunderbird: Mozilla Messaging

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Nieuwe organisatie voor Thunderbird: Mozilla Messaging

Bericht door nirwana »

<a href="http://www.MozillaMessaging.com">Mozilla Messaging</a> is de nieuwe naam voor de organisatie die tot op heden als MailCo door het leven ging. Deze organisatie is opgezet voor de ontwikkeling van Thunderbird. Anders zou het kunnen dat de massale aandacht voor de Firefox-browser ten koste gaat van de Thunderbird-ontwikkeling. Dat zou jammer zijn, want ook op het gebied van 'messaging' (e-mail, nieuwsgroepen, feeds, etc) en 'groupware' zijn voldoende interessante ontwikkelingen gaande. Daar kan Thunderbird uiteindelijk samen met Mozilla's Lightning-ontwikkelingen hoge ogen gaan gooien. Daarom is het goed dat er nu <a href="http://www.mozillamessaging.com/en-US/about/staff/">een aparte organisatie</a> voor is opgezet onder leiding van David Ascher.

Versie 3 van Thunderbird zal onder andere Mozilla Lightning integreren, zodat Microsoft's combinatie van Outlook en Exchange wat meer concurrentie kan krijgen. Daarnaast zal het zoeken worden verbeterd en zullen er ook diverse verbeteringen in de gebruiker-interface worden doorgevoerd. Ook zal het programma eenvoudiger zijn in te stellen, maar wat daaronder valt is vooralsnog niet bekend.

<b>Bron</b>
- <a href="http://ascher.ca/blog/2008/02/19/mozill ... g/">weblog David Ascher</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu