Mooie extensie: PicLens geeft afbeeldingen weer als slidesho

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Mooie extensie: PicLens geeft afbeeldingen weer als slidesho

Bericht door nirwana »

Paul Kim, Mozilla's marketing-man, brengt een interessante extensie onder onze aandacht: <a href="http://www.piclens.com/">PicLens</a>. PicLens ondersteunt diverse websites (Flickr, Google Images, MySpace, deviantArt, etc) en kan de afbeeldingen van deze sites in een slideshow tonen. Dat kunnen deze websites zelf doorgaans ook wel, maar de manier waarop PicLens het doet is wel erg indrukwekkend.

Als je over een afbeelding heen beweegt, dan zie je een Play-knopje linksonder verschijnen. Klik je daarop dan krijg je een fullscreen slideshow te zien. Je ziet dan in eerste instantie een grote matrix met de afbeeldingen. Als je in de viewer een afbeelding aanklikt dan krijg je een grote weergave te zien. Ook is het mogelijk om de afbeeldingen op groter formaat te bekijken in een echte slideshow. Daartoe klik je op de knop linksonder de viewer. Klik je nogmaals op die knop dan kom je weer terug bij de matrix-weergave.

Ook niet onbelangrijk om te vermelden: met het scrollwieltje van je muis kun je op de afbeeldingen in/uit-zoomen.

<b>Bronnen:</b>
- <a href="http://www.numenity.org/blog/2008/01/26 ... y/">weblog Paul Kim</a> (ex-Mozilla)
- <a href="http://blogs.adobe.com/jnack/2008/01/cr ... ml">weblog John Nack</a> (Adobe)
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu