Nieuwe thema's voor Firefox 3

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Nieuwe thema's voor Firefox 3

Bericht door nirwana »

Firefox 3 biedt weer diverse verbeteringen ten opzichte van de huidige versie 2 van Firefox. De voornaamste wijziging zal waarschijnlijk de integratie van bladwijzers en surf-geschiedenis (onder de codenaam Places) worden. Deze wijziging stond ook al voor Firefox 2 op de planning, maar is er toen uit gehaald omdat ze de performance ervan niet op tijd op niveau konden krijgen. Met Firefox 3 is het dan wel zover.

Daarnaast worden ook de standaard-thema's van Firefox verder verfijnd. <a href="http://ventnorsblog.blogspot.com/2008/0 ... html">Voor Linux</a> waren er al enkele voorbeelden bekend gemaakt. Nu is ook <a href="http://www.beltzner.ca/mike/archives/20 ... html">voor Mac OS X</a> bekend gemaakt hoe een en ander <a href="http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id ... size=o">er uit zal komen te zien</a>. Voor Mac OS X heet het thema nu Proto, maar het thema is het stadium van prototype inmiddels wel ontgroeid. Schermvoorbeelden voor Windows laten nog iets langer op zich wachten, maar gezien deze voorbeelden zal dat er ongetwijfeld ook mooi uit zien.

<b>Bronnen:</b>
- <a href="http://www.beltzner.ca/mike/archives/20 ... ml">weblog Mike Beltzner: Update on Firefox 3 theme work</a>
- <a href="http://ventnorsblog.blogspot.com/2008/0 ... ml">weblog Michael John Ventnor: The Fox And The Penguin</a>
- <a href="http://blog.mozilla.com/faaborg/2007/11 ... e/">weblog Alex Faaborg: The Shape of Things to Come</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu