Mozilla introduceert eigen Forums en Live Chat voor onderste

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Mozilla introduceert eigen Forums en Live Chat voor onderste

Bericht door nirwana »

Mozilla is in het afgelopen jaar begonnen met een website voor een goede ondersteuning van haar producten: Support.Mozilla.com (afgekort tot SUMO). Dit project is begonnen met een <a href="http://support.mozilla.com/kb/Firefox+S ... ge-base</a> met artikelen over Mozilla Firefox. Dit zal in de toekomst waarschijnlijk ook naar andere Mozilla-software worden uitgebreid.

Inmiddels is dit aanbod uitgebreid met een <a href="http://support.mozilla.com/forum">forum over Firefox</a> waar gebruikers geholpen kunnen worden. Recentelijk is daaraan een <a href="http://support.mozilla.com/kb/Live+Chat">live chat</a>-dienst toegevoegd. Die werkt via het open XMPP-protocol, zodat je er met elke <a href="http://www.jabber.org/software/clients.shtml">messenger die Jabber ondersteunt</a> gebruik van kunt maken.

De beschreven diensten bevinden zich nog in het beta-stadium (testperiode) en zijn nog niet in het Nederlands beschikbaar. Als deze diensten tijdens de testperiode goed bevallen dan is het de verwachting dat deze ook naar meer talen uitgebreid zullen worden. Hetzelfde geldt voor de vertalingen van de knowledgebase-artikelen. Voorlopig zijn die vooral in het Engels beschikbaar, maar verwacht wordt dat deze in de loop van het jaar ook in het Nederlands vertaald kunnen worden.

Zo moet je via een forum (zoals op <a href="http://www.mozbrowser.nl/forum">MozBrowser</a>) of via een messenger-dienst in je eigen taal (gratis) ondersteuning krijgen bij het gebruik van de Mozilla-software.

<b>Meer informatie</b>
- <a href="http://mozillalinks.org/wp/2007/12/volu ... laLinks</a>
- <a href="http://support.mozilla.com/kb/helping+w ... at">Helpen met Live Chat</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu