Agenda: Sunbird 0.7 en Lightning 0.7 zijn uitgebracht

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Agenda: Sunbird 0.7 en Lightning 0.7 zijn uitgebracht

Bericht door nirwana »

Mozilla heeft versie 0.7 van haar agenda-software algemeen beschikbaar gesteld. Het is verkrijgbaar als losstaand programma (<a href="http://www.mozilla.org/projects/calenda ... Sunbird</a>) of als extensie voor gebruik in Thunderbird (<a href="http://www.mozilla.org/projects/calenda ... ghtning</a>). In Thunderbird heeft de agenda nu een mooie plaats gekregen. Linksonder zit namelijk een knop om te schakelen tussen e-mail en de agenda. Dat heeft Mozilla netjes opgelost.

Via Lightning is aan Thunderbird ook een Vandaag-overzicht toegevoegd, zodat je snel de planning voor de huidige dag kunt zien. Via een knop in de werkbalk van Thunderbird kan dit overzicht worden getoond c.q. verborgen.

Ook integreert de agenda nu al met de beschikbaarheid-informatie van de <a href="http://www.sun.com/software/products/calendar_srvr">Sun Java Calendar Server</a>. Dit is een gratis calendar-server van Sun waarin gegevens zijn op te slaan omtrent wie wanneer beschikbaar is.

Het is de bedoeling dat versie 1.0 van zowel Sunbird als Lightning in 2008 wordt uitgebracht. In Mozilla's <a href="http://wiki.mozilla.org/Calendar:Roadmap">Calendar Roadmap</a> kun je zien wat er allemaal gepland is om in toekomstige versies opgenomen te worden. Daaraan heeft men echter nog geen data willen koppelen. Vooralsnog kunnen we ons helemaal uitleven met de 0.7-versies van beide producten waarbij je zelf kunt kiezen of je je agenda het liefst geïntegreerd hebt met je e-mailprogramma (Thunderbird) of dat je er liever een apart programma voor gebruikt.

<b>Bronnen:</b>
- <a href="http://weblogs.mozillazine.org/calendar ... -weblog</a>
- <a href="http://weblogs.mozillazine.org/rumbling ... ">Rumbling Edge</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu