Binnenkort ook KOffice voor Windows en Mac OS

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11522
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Binnenkort ook KOffice voor Windows en Mac OS

Bericht door nirwana »

Er is al een strijd losgebarsten tussen open documentformaten, maar nu tekent zich ook een duidelijkere strijd af tussen opensource officepakketten. Onlangs kondigde IBM aan dat ze zich met de ontwikkeling van OpenOffice.org wil inlaten. Een eerste resultaat hiervan is <a href="http://symphony.lotus.com/software/lotu ... ny/">Lotus Symphony</a>, OpenOffice.org in een IBM/Lotus-jasje.

Daarnaast komt KOffice binnenkort met versie 2.0 van haar software uit. KOffice ondersteunt al het Open Document Formaat (ODF). Het pakket is vooral bekend als office-pakket voor Linux, maar voor KOffice is het ook van belang dat <a href="http://www.kdedevelopers.org/node/2997">hun Windows-versie steeds dichterbij komt</a>. Met versie 2.0 moet KOffice kunnen draaien op de besturingssystemen die KDE 4.0 ondersteunt, waaronder Windows en Mac OS.

Doordat steeds meer (opensource) officepakketten ODF als documentstandaard hanteren, krijgt een gebruiker de keus in welk van deze toepassingen het document wordt opgemaakt. Als deze office-toepassingen ook qua functionaliteit steeds completer worden, dan biedt dat uiteindelijk voldoende keuze voor de gebruiker.

<b>Bron:</b>
- <a href="http://www.computerworld.com.au/index.p ... puterWorld Australië</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu