Mozilla 1.5 Release Candidate 1

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11522
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Mozilla 1.5 Release Candidate 1

Bericht door nirwana »

Mozilla heeft vandaag een test-versie van Mozilla versie 1.5 beschikbaar gesteld. Deze heet officieel Mozilla 1.5 RC1.RC staat hierbij voor ReleaseCandidate. Dat betekent dat de software zijn voltooiing nadert en dat de laatste foutjes er nog uit gehaald moeten worden.

Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen:<ul> <li>Verbeteringen op het gebied van <a href="voordelen/tabs.html" target="_blank">tabbed browsing</a>: <ul> <li>Terug en vooruit is verbeterd met betrekking tot groepen van bookmarks (favorieten). Na het laden van een groep tabs kunnen met de Terug-knop de vorige tabs hersteld worden</li> <li>Heb je meerdere tabs open en wil je de browser sluiten ? Dan krijg je een waarschuwings-bericht (<b>dit scheelt echt veel !</b>)</li> </ul> </li> <li>In <b>about:config</b> kun je nu snel een bepaalde instelling opzoeken. Met about:config zijn geavanceerde instellingen van Mozilla te wijzigen en is als zodanig een erg krachtig hulpmiddel.</li> <li>De weergave van ongeformateerde XML ziet er nu een stuk beter uit</li> <li>Met Mozilla kun je prima Javascripts ontwikkelen. Daarom kun je nu ook snel vanuit de JavaScript console naar het ViewSource-venster springen</li> <li>Veel verbeteringen aan <b>Mozilla Composer</b> (voor het maken van websites)</li> <li>MailNews kan nu de lijst met attachments afdrukken. <!-- http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=134492 --></li> <li>MailNews kan nu standaard een bepaalde regel in de kop (header) van elk bericht toevoegen. <a href="http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=61520" target="_blank">Hier</a> lees je er meer over (in het Engels)</li> <li>Een ingebouwde spellingscontrole voor e-mail (MailNews) en het maken van websites (Composer)</li> <li>In MailNews kan nu op datum worden aangegeven dat alle berichten zijn gelezen. <!-- http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=16967 --></li> <li>Broncode tonen (View Source) toont nu als extraatje regel en kolom-nummer in de statusbalk (handig voor terugzoeken van foutmeldingen bij het maken van een site) <li>Verbeterde stabiliteit en ondersteuning van web-standaarden</li> <li>het chat-programma (ChatZilla) is aanzienlijk verbeterd</li> <li>ChatZilla kan nu loggen en heeft nog meer aanpassingen ondergaan. Lees er <a href="http://bugzilla.mozilla.org/buglist.cgi ... 4">hier</a> meer over.</li> <li>Wijzigingen aan de <a href="voordelen/themes.html" target="_blank">themes</a>, waardoor bestaande themes moeten worden gewijzigd.</li></ul>Mozilla 1.5 is de ontwikkel-versie. Daarin komen wel alle nieuwe mogelijkheden, maar omdat deze nieuwer zijn kunnen er ook meer fouten in zitten.Dat is op zich niet erg, mits je er maar van op de hoogte bent.Zoek je een stabiele(re) versie dan raden wij <a href="http://www.mozilla.org/releases/#1.4" target="_blank">Mozilla 1.4</a> of <a href="voordelen.html">Mozilla Firebird</a> aan.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu