grote ical-bestanden op het netwerk

Dit forum is voor Mozilla Sunbird, Lightning en Calendar. Dit zijn de agenda-toepassingen van Mozilla. Zie het Calendar-project voor meer info.
TeRanEX
Berichten: 37
Lid geworden op: 24 december 2004, 0:32
Locatie: Antwerpen (België)
    unknown unknown

grote ical-bestanden op het netwerk

Bericht door TeRanEX »

Hoi,

Ik heb wat zitten testen met iCal-bestanden die op m'n webspace staan en ik krijg het aan de praat als ik voor iCal kies en dan de url van het ics-bestand ingeef (werkt zowel met WebDAV, maar ook via het publish.php-script dat bij phpICalendar zit). Als ik voor CalDAV kiest werkt het niet (Thunderbird zegt dat de kalender tijdelijk niet beschikbaar is).

Kan er iemand mij het verschil uitleggen tussen een Kalender op het netwerk via iCal en via CalDAV? Mijn vermoeden is dat iCal gewoon bestanden download en ook weer upload, terwijl CalDAV via een echte server werkt en op die manier ook enkel nieuwe/gewijzigde data doorstuurd of iets gelijkaardigs?

Indien dit klopt vraag ik me af hoe de iCal-methode schaalt, als je kalender groter en groter begint te worden. Moet er dan voor iedere kleine wijziging na verloop van tijd telkens een ics-bestand van enkele megabytes ge-up/downloaded worden? Heeft er hier iemand ervaring met kalenders met veel events en tasks in op die manier?

alvast bedankt.
<TeRanEX/>
--- blog: http://budts.be/weblog/ - cv: http://budts.be/jeroen/
--- jid: teranex@jabber.org - pgp: 0x8B7B774A