Firefox vs Camino

In dit forum kun je ervaringen uitwisselen met Mozilla-producten onder Apple's Mac OS (zoals Firefox, Camino, etc).
Samuël
    unknown unknown

Firefox vs Camino

Bericht door Samuël »

Omdat ik overschakel naar Apple bij versie 10.5 toch even vragen, welke is het best voor Intel Macintosh? Firefox of Camino? Ook: Waarom 2 browsers? Nu gebruik ik Microsoft Windows XP Professional :oops: :cry:
Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3981
Lid geworden op: 20 november 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)
    unknown unknown

Bericht door vulture »

Hier vind je alle browsers voor de MAC http://darrel.knutson.com/mac/www/browsers.html

Camino is speciaal gemaakt voor je MAC computer. Hij heeft dezelfde menu en look als alle andere MAC programma's. Dus dat werkt erg prettig. Nadeel van Camino is dat er geen extensies voor zijn. Firefox hoef ik denk ik niet zoveel over te zeggen. Beide brwosers doen niet zo veel voor elkaar onder. Het is maar net wat jij het prettigst vind.

p.s Er is ook nog een standaard mac browser die is natuurlijk niet door Mozilla ontwikkeld. Genaamd Safari. Deze is zeer snel en ook erg prettig in gebruik. Voordeel van Safari is dat je in deze browser ook je feeds kan bijhouden en lezen daar heb je geen apart programma voor nodig. Nadeel van Safari is dat er nog weinig tot geen ondersteuning is voor Java (tenminste alsje een MAC koopt met een Intel Processor er in)

Overschakelen naar een MAC kan ik aanbevelen. Alles zit veel logischer in elkkaar en ik weet zeker dat je windows niet zult missen.
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's