Fotopagina

Nvu, Kompozer en Bluegriffon zijn open source (WYSIWYG) programma's waarmee je een website kunt maken en onderhouden (vergelijkbaar met FrontPage / Dreamweaver).
Ria
Berichten: 478
Lid geworden op: 11 juli 2004, 17:38
    unknown unknown

Bericht door Ria »

ByteWarrior schreef: Een foto wijzigt zijn grootte nooit. Zelfs als je dus zou proberen om dit in percentages te doen, dan nog zou de grootte blijven.
Heej, dat snap ik niet. Een foto van 200 pixels breed toont toch groter op een scherm van 800 x 600 dan een van 1024 x 768?
Ik vermoed dat je dan horizontaal heen en weer moet scrollen óf de browser haalt een stuk van de foto af.
Lijkt me allebei even vervelend.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Ria schreef:
ByteWarrior schreef: Een foto wijzigt zijn grootte nooit. Zelfs als je dus zou proberen om dit in percentages te doen, dan nog zou de grootte blijven.
Heej, dat snap ik niet. Een foto van 200 pixels breed toont toch groter op een scherm van 800 x 600 dan een van 1024 x 768?
Ik vermoed dat je dan horizontaal heen en weer moet scrollen óf de browser haalt een stuk van de foto af.
Lijkt me allebei even vervelend.
ByteWarrior bedoelt (volgens mij): de bestandsgrootte zal er niet door veranderen. Het blijft die grote foto ook al toont de browser de foto op een kleiner formaat.
Daarom kun je altijd beter speciale miniaturen (thumbnails) gebruiken.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Ria
Berichten: 478
Lid geworden op: 11 juli 2004, 17:38
    unknown unknown

Bericht door Ria »

Ik weet niet hoe ik The GIMP moet starten. In de GIMP-directory staan twee exe's die niets doen. In mijn rechtsklikmenu is er niks bijgekomen. Ook "Openen met..." levert niets op. Kortom, The GIMP lijkt spoorloos verdwenen!
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior »

Ria schreef:
ByteWarrior schreef: Een foto wijzigt zijn grootte nooit. Zelfs als je dus zou proberen om dit in percentages te doen, dan nog zou de grootte blijven.
Heej, dat snap ik niet. Een foto van 200 pixels breed toont toch groter op een scherm van 800 x 600 dan een van 1024 x 768?
De foto blijft even groot. Enkel de schermgrootte wijzigt, waardoor het lijkt of de grootte van de foto verandert. Een foto van 200x300px blijft een foto van 200x300px. :)
Ik weet niet hoe ik The GIMP moet starten. In de GIMP-directory staan twee exe's die niets doen. In mijn rechtsklikmenu is er niks bijgekomen. Ook "Openen met..." levert niets op. Kortom, The GIMP lijkt spoorloos verdwenen!
Heb je de installer voor Gimp gebruikt? Je vindt dan wel een link in je menu. Houdt er ook rekening mee dat je de GTK+ libraries nodig hebt voor Gimp. Anders werkt het niet. Lees de info op de Win32 downloadpagina voor de correcte downloads...
Gebruikersavatar
Gert-Paul
Berichten: 2358
Lid geworden op: 4 maart 2004, 17:48
    unknown unknown

Bericht door Gert-Paul »

Heb je de installer voor Gimp gebruikt? Je vindt dan wel een link in je menu. Houdt er ook rekening mee dat je de GTK+ libraries nodig hebt voor Gimp. Anders werkt het niet. Lees de info op de [ur=http://www.gimp.org/~tml/gimp/win32/downloads.htmll]Win32 downloadpagina[/url] voor de correcte downloads...
Goede en simpele installers vind je op deze pagina. Als je eerst GTK via die installer installeert en dan de GIMP moet het goed werken, net als bij mij.

Die pagina Tor Lillqvist doed redelijk moeilijk volgensmij, ik heb hem dan wel niet goed gelezen, maar ik zie zoveel links....
Ria
Berichten: 478
Lid geworden op: 11 juli 2004, 17:38
    unknown unknown

Bericht door Ria »

Gert-Paul schreef:Goede en simpele installers vind je op deze pagina. Als je eerst GTK via die installer installeert en dan de GIMP moet het goed werken, net als bij mij.
Yep, nu doet-ie 't. Ik had alleen de bovenste link gedownload.
Ria
Berichten: 478
Lid geworden op: 11 juli 2004, 17:38
    unknown unknown

Bericht door Ria »

Ik weet niet of iemand hier Nvu kent, maar ik zit met het volgende probleem:
Ik heb dus een pagina met miniatuurfoto's. Daar wil ik een borderrandje omheen hebben. Ik klik dus rechts op zo'n fotootje in een cel: Image and Link Properties > Appearance > en ik geef op bij Solid Border: 2 pixels. En daarna gebeurt er niets. Als ik opnieuw de gegevens oproep dan staat er weer bij Solid Border: 0.
Ook als ik het plaatje wegdoe en opnieuw begin dan lukt het niet.
Maar op een geheel nieuwe pagina lukt het prima, en ik weet niet waarom.
Weet iemand hier iets op?

Code: Selecteer alles

 <table style="height: 146px; width: 100%; text-align: left;"
border="0" cellpadding="2" cellspacing="2">
<tbody>
<tr>
<td style="height: 100px; width: 25%; vertical-align: top;"><span
style="text-decoration: underline;"></span><a href="pond1.jpg"><img
alt="" src="pond21.jpg"
style="border: 0px solid ; width: 184px; height: 138px;" hspace="2"
vspace="2"></a><br>
</td>
Eerlijk gezegd heb ik geen idee waar dat "text-decoration: underline;" voor dient.
Gebruikersavatar
Gert-Paul
Berichten: 2358
Lid geworden op: 4 maart 2004, 17:48
    unknown unknown

Bericht door Gert-Paul »

Ria schreef:Ik weet niet of iemand hier Nvu kent, maar ik zit met het volgende probleem:
Ik heb dus een pagina met miniatuurfoto's. Daar wil ik een borderrandje omheen hebben. Ik klik dus rechts op zo'n fotootje in een cel: Image and Link Properties > Appearance > en ik geef op bij Solid Border: 2 pixels. En daarna gebeurt er niets. Als ik opnieuw de gegevens oproep dan staat er weer bij Solid Border: 0.
Ook als ik het plaatje wegdoe en opnieuw begin dan lukt het niet.
Maar op een geheel nieuwe pagina lukt het prima, en ik weet niet waarom.
Weet iemand hier iets op?

[wat code..]

Eerlijk gezegd heb ik geen idee waar dat "text-decoration: underline;" voor dient.
Ik heb wel NVU op mn PC staan, maar gebruik het bijna nooit. Ik heb het eventjes geprobeerd en jouw voorbeeld werkt idd niet, los wel. Het lijkt erop dat het een bugje in NVU is.

Ik heb nog eventjes verder getest en het lijkt erop of dit altijd gebeurd als er een image in een tabel staat en als in de HTML als een border staat aangegeven. Het makkelijkste is dus in de HTML aanpassen (style="border: 2px solid ), of de border eigenschap verwijderen en dan de instellingen opnieuw toepassen.

Die text-decoration: underline staat trouwens voor onderstreepte tekst. De span wordt alleen gelijk afgebroken, waardoor je dat deel kunt verwijderen! (dus <span ...></span>)

EDIT: na wat extra testen mn post wat aangepast..
Ria
Berichten: 478
Lid geworden op: 11 juli 2004, 17:38
    unknown unknown

Bericht door Ria »

Dit effect krijg je in Internet Explorer, dus de borderlijntjes worden niet zwart maar gedeeltelijk rood en blauw:

Afbeelding

En in Firefox worden de lijntjes allemaal blauw.
Hoe krijg ik ze zwart?
Ria
Berichten: 478
Lid geworden op: 11 juli 2004, 17:38
    unknown unknown

Bericht door Ria »

Hier is weer een stuk HTML:

Code: Selecteer alles

 style=""><a href="pond1.jpg"><img alt="" src="pond21.jpg"
style="border: 1px solid ; width: 184px; height: 138px;" hspace="2"
vspace="2"></a></span><br>
</td>
<td
style="vertical-align: top; text-align: justify; width: 25%;"><span
style="text-decoration: underline;"><a href="landscape2.jpg"><img
alt="" src="landscape22.jpg"
style="border: 1px solid ; width: 184px; height: 138px;" hspace="2"
vspace="2"></a></span><br>
</td>
<td style="height: 150px; width: 25%; vertical-align: top;"><span
style="text-decoration: underline;"><a href="nature.jpg"><img alt=""
src="nature222.jpg"
style="border: 1px solid ; width: 184px; height: 138px;" hspace="2"
vspace="2"></a></span><br>
</td>
<td style="width: 25%; vertical-align: top;"><span
style="text-decoration: underline;"><a href="landscape4.jpg"><img
alt="" src="landscape24.jpg"
style="border: 1px solid ; width: 184px; height: 138px;" hspace="2"
vspace="2"></a></span><br>
</td>
</tr>
<tr>
<td style="vertical-align: top;"><span
style="text-decoration: underline;"><a href="landscape5.jpg"><img
alt="" src="landscape25.jpg"
Ik haal hier niks roods en blauws uit :)
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Gert-Paul schreef:Die pagina Tor Lillqvist doed redelijk moeilijk volgensmij, ik heb hem dan wel niet goed gelezen, maar ik zie zoveel links....
Ja, die pagina is erg om doorheen te moeten bladeren. Je moet echt de link naar de installer zien te vinden en dan komt het wel goed.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Ria schreef:Ik weet niet hoe ik The GIMP moet starten. In de GIMP-directory staan twee exe's die niets doen. In mijn rechtsklikmenu is er niks bijgekomen. Ook "Openen met..." levert niets op. Kortom, The GIMP lijkt spoorloos verdwenen!
Oeps, je had beter voor PhotoFiltre kunnen gaan. Het voorbeeld van de dropshadows was puur om aan te geven wat het zou zijn.

Nou ja, als je GIMP hebt geinstalleerd, dan kun je via het menu Script-Fu > Shadow > Dropshadow een dropshadow aanbrengen. Als je die optie in het grijs ziet, dan moet je even via Image > Mode > RGB het kleurenpalet aanpassen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Ria
Berichten: 478
Lid geworden op: 11 juli 2004, 17:38
    unknown unknown

Bericht door Ria »

Ik ben er inmiddels achter gekomen wat de rode en blauwe borderkleuren veroorzaakt heeft: het zijn de plaatjes die als link dienen en net als een link dus standaard een bepaalde kleur aannemen als je er al geweest bent, of als je er nog niet geweest bent.
De beslissing van Composer om dat maar niet uit te voeren was dus nieteens zo'n slechte.
Wel jammer dat het niet kan.
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior »

Ria schreef:Wel jammer dat het niet kan.
Het kan eigenlijk wel, met een beetje CSS kennis... :-)
De broncode die Nvu maakt is blijkbaar wel niet mooi geformatteerd, dus ik kan er zo direct niets van maken, maar probeer het bestand eens te linken aan een stylesheet met de volgende inhoud:

Code: Selecteer alles

a {
  text-underline: none;
  border: 2px solid black;
}

a:hover {
  border: 2px solid black;
}
Ria
Berichten: 478
Lid geworden op: 11 juli 2004, 17:38
    unknown unknown

Bericht door Ria »

Dan krijg je dit bijzonder aparte effect, ByteWarrior:

Afbeelding

Ze hebben allemaal een eigen standaardje! :D :D :D