plaatsbepaling in Kompozer

Nvu, Kompozer en Bluegriffon zijn open source (WYSIWYG) programma's waarmee je een website kunt maken en onderhouden (vergelijkbaar met FrontPage / Dreamweaver).
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

sers schreef:Kijkt u maar eens op de site en probeer Vergadering te openen.
Nogmaals bedankt voor uw comments
Ik zie vooralsnog geen Vergadering op de website staan. Waar zou ik dat ergens moeten kunnen vinden ?
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

sry dat staat in het menu """Nieuws"" en dan """jaarvergadering""
Ik heb nog een vraagje inzake het contactformulier. (Onder ""de vereniging"" en dan Contact)
Als iemand dat invult dan krijgt hij na het verzenden een error message.
Het moet toch mogelijk zijn om dan een screen te krijgen waarin iets staat zoals ""uw bericht is verzonden etc etc"" ?
groetjes
Jacques
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Inzake het probleem contact formulier zag ik ergens een code staan
header("location: thanks.php");
?>
Is dat de oplossing en waar moet ik die dan plaatsen?
mvg
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

Het contactformulier wordt uitgevoerd door een pagina met de naam http://www.hvhetslot.nl/contactscript.php
Als die zijn werk gedaan heeft, gaat hij naar een pagina met de naam thanks.php (bedankt.php), maar die is in geen velden of wegen te bekennen.

Maak op de server maar eens een eenvoudige pagina met de naam thanks.php en de volgende inhoud:

Code: Selecteer alles

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html><head>
<title>HV Het Slot - Bedankt</title>
</head>
<body>
<p>Bedankt dat u contact met ons opneemt. Wij nemen het in behandeling en indien nodig voorzien we u van een reactie.</p>
<p><a href="index.html">Klik hier</a> om terug te keren naar de website.</p>
</body>
</html>
Als het daarmee werkt dan heb je in elk geval geen foutmelding meer. En dan kun je die bedankpagina verder naar believen in Kompozer verder aankleden.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Beste Martijn
Wat ik gedaan heb is:
Ik heb de code van boven letterlijk overgenomen. gesaved als thanks en in FileZile de naam veranderd van thanks.html naar thanks.php en toen getransferred. Zonder resultaat.
Nu zie ik in de code van het contactformulier nergens een verwijzing naar thanks.php staan.
Moet ik er ergens ....header("location: thanks.php");
?>
.... inzetten en zoja waar?
Alvast bedankt

Jacques
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Martijn
Ik ben eruit
Ik heb alles gedeleted inz dat contactformulie en toen bij Gethost een nieuwe app gedownloaded
Toen kwam er uit dat ik de volgende code moest hebben

Code: Selecteer alles

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html><head>
<meta content="text/html; charset=ISO-8859-1" http-equiv="content-type"><title>thanks</title>

</head><body>
<h1>Thanks!</h1> <p> If you made it here, it means we've gotten your email. Someone will be
Een beetje aangepast etc en nu doet alles het.

Alleen de menubalk die ik erin wilde hebben gaat nog even niet.
Is dat voor een php file normaal?

groeten
Jacques
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

Jacques,

Als je die code vergelijkt met de code die ik heb gegeven dan lijkt dat haast de Engelse vertaling van mijn code. Maar goed, als het nu goed werkt dan vind ik het prima.

Een PHP-bestand is eigenlijk een normaal HTML-bestand, maar dan met een php-extensie. Je kunt daarin dus ook HTML-code plaatsen. De PHP-code is vaak te herkennen aan <?php en ?>

Tussen die tekens staat PHP-code en daarbuiten kun je HTML-code opnemen. Probeer dus geen HTML-code tussen PHP-tags in te plaatsen.

In jouw voorbeeld zie ik echter geen PHP-code staan, dus dat kan haast het probleem niet zijn. Vergeet niet om ook de CSS-regels aan de <head> van het bestand toe te voegen, want anders zal jouw menu er niet goed uit zien.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Beste Martijn
Ja die code is hetzelfde. Ik weet (denk ik) nu ook de oorzaak. Ik was gisteravond nog bezig in FileZila en drukte per ongeluk op delete HTML-public. Alles weg! Weer geuploaded maar de antwoordpagina kwam niet.
Toen heb ik de app in Gethost helemaal verwijderd en opnieuw gedaan (vandaar dat je de menubalk niet ziet).
Nu werkt het perfect. Dus m.i. heeft het daar mee te maken Ik moet alles nog een keer opnieuw doen omdat er nu een verkeerd emailadres (de mijne ipv vd secretaris) in staat.
De menubalk laat ik er bij nader inzien uit en ik maak alleen koppeling naar Home.
In ieder geval heb ik weer wat geleerd van uw antwoord waarvoor dank!

groeten
'
Jacques
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

Jacques,

Gelukkig is het allemaal weer goed gekomen.

Is de website nu zo ongeveer naar jouw wens ?

De Contact-optie zou ik niet helemaal links in het menu plaatsen. Volgens mij is dat niet het allerbelangrijkste van de website. In eerste instantie wil je informeren en als men daarna nog vragen heeft, dan kan men eventueel contact opnemen.

Tip: met een Reset-knop in een formulier zou ik wat uitkijken. Het lijkt een aardige toevoeging, maar wat als iemand daarop klikt in plaats van op de Submit-knop ? Dan is opeens alles wat hij/zij heeft ingevuld weg. En ik weet niet direct een manier om die tekst dan weer terug te krijgen.

Het lastige daaraan is dat als je alles helemaal hebt ingevuld, dat je dan op Submit klikt (of dus op Reset als je pech hebt). Kortom, je hebt 50% kans dat je de juiste knop neemt. Op de ene website zit de Submit-knop links en op de andere staat die weer rechts. Dus als men in een onbewaakt ogenblik de verkeerde knop aanklikt dan kan men opnieuw beginnen met invullen. Ik denk dat dat meer irritatie kan opleveren dan dat er iemand direct op een Reset-knop zit te wachten. Het zijn 3 veldjes, dus als je iets verkeerd zou hebben ingevuld dan ga je terug en corrigeer je dat.

Ook is het handig om aan de Submit-knop een tekst mee te geven. Doe je dat niet, dan komt er standaard Submit in te staan en dat is niet heel erg Nederlands.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Beste Martijn,
Zoals gewoonlijk heb je weer gelijk!
Ik heb Reset weggehaald en Submit vertaald.
Inzake tevreden of ontevreden....
Ik vind het e.e.a. redelijk.
Het probleem is dat ik met een lay-out begonnen ben (m.n. het menu gedeelte) dat eigelijk al een beetje achterhaald is en niet makkelijk is om aan te passen. Het e.e.a. moet uitgebreid worden omdat er weer een vergadering is geweest of weer een nieuwe nieuwsbrief etc etc.
Als voorbeeld moet u eens kijken op http://www.hvhetslot.nl/testindex.html
Dat ziet er niet uit.
Ik denk dan ook dat ik eens ga kijken naar een andere lay-out inzake de menubalk. Een beetje internet afspeuren en dan kom ik wel wat tegen denk ik.
Het lastige is dat ik slechts de site maak. Wat er in moet komen, hoe het er uit moet zien is aan het bestuur.
Er wonen nogal wat ouderen dus het moet bv duidelijk te lezen zijn. Kortom ik krijg regelmatig nogal wat aanpassingen voor mijn broek. Maakt niet uit hoor...ik vind het gewoon leuk om te doen maar het blijft lastig

Bedankt voor je commentaar en een heel prettig weekend

mvg
Jacques
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Beste Mark,
Ik hou niet op met vragen. Nogmaals als het teveel voor u wordt hoor ik het graag. Ik ga er voor het gemak vanuit dat het uw hobby is.
Ik ben nu bezig om via SSI de menu balk in te voeren en dat lukt best goed!
Slechts een paar vraagjes blijven er over.
Op http://www.hvhetslot.nl/sitemap.shtml staat er m.i. veel te veel ruimte tussen de menubalk en de text.
Wat ik ook probeer ik krijg het niet kleiner.
a) Wat moet ik doen.
b) In FileZilla staat nu dat de Sitemap een Firefox document is.
Ik krijg hem gewoon open in Windows explorer en in Firefox hoewel in Firefox zien je net de 1ste regel en in windows niet.
Vraag: moet ik me van feit dat het nu een firefox doc is iets aantrekken?
c) Wat vindt u nu van de lay-out (Sitemap only)

Met vriendelijke groet en een prettig weekend
Jacques
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

sers schreef:Beste Mark,
Je zou inmiddels mijn naam goed moet kunnen schrijven...
sers schreef:Ik hou niet op met vragen. Nogmaals als het teveel voor u wordt hoor ik het graag. Ik ga er voor het gemak vanuit dat het uw hobby is.
Voor mijn werk ben ik wel eens met websites bezig. Maar het bijhouden van deze website en het helpen van anderen om zelf websites te maken is inderdaad een hobby.
sers schreef:Ik ben nu bezig om via SSI de menu balk in te voeren en dat lukt best goed!
Dat is mooi, want dan hoef je het menu nog maar op 1 plaats aan te passen. Dat scheelt een hoop onderhoud.
sers schreef:Slechts een paar vraagjes blijven er over.
Op http://www.hvhetslot.nl/sitemap.shtml staat er m.i. veel te veel ruimte tussen de menubalk en de tekst.
Wat ik ook probeer ik krijg het niet kleiner.
a) Wat moet ik doen.
Ik denk dat deze code daarvoor verantwoordelijk is:

Code: Selecteer alles

<br>

<p class="clear_all"></p>
<p class="clear_all"></p>
<p class="clear_all"></p>
<p class="clear_all"></p>
<p class="clear_all"></p>
<br>
<br>
<br>
</body></html>

<p ="">&nbsp;<span style="font-weight: bold;">
<span style="text-decoration: underline;">Disclaimer
Website</span></span></p>
De <p class="clear_all"></p> is een lege alinea. Dat zijn dus 5 lege alinea's, gevolgd door drie linebreaks (<br>). Dat moet toch wel wat ruimte opleveren.

Ook valt het me op dat er na die </body></html> nog code staat. Normaal gesproken zou dat niet mogen. Helemaal onderaan staat ook diezelfde tekst en daar hoort het ook te staan. Dus deze extra vermelding kun je verwijderen.
sers schreef:b) In FileZilla staat nu dat de Sitemap een Firefox document is.
Ik krijg hem gewoon open in Windows explorer en in Firefox hoewel in Firefox zien je net de 1ste regel en in windows niet.
Vraag: moet ik me van feit dat het nu een firefox doc is iets aantrekken?
Niets van aantrekken. Als je Firefox eens als jouw standaard-browser hebt ingesteld, dan kan dat die tekst verklaren. Verder betekent het niets.
sers schreef:c) Wat vindt u nu van de lay-out (Sitemap only)
Ook in dit geval zou ik - net als op de voorpagina het middendeel centreren.

De breedte van deze tabel kan overigens niet kloppen:

Code: Selecteer alles

<table style="width: 100px; text-align: left; margin-left: auto; margin-right: auto;" border="0" cellpadding="2" cellspacing="2">
<tbody>
<tr>
<td><img style="width: 190px; height: 162px;" alt="lo" src="logo.JPG"></td>
<td><img style="width: 150px; height: 128px;" alt="lo" src="logo.JPG"></td>
<td><img style="width: 100px; height: 85px;" alt="lo" src="logo.JPG"></td>
<td><img style="width: 150px; height: 128px;" alt="lo" src="logo.JPG"></td>
<td><img style="width: 190px; height: 162px;" alt="lo" src="logo.JPG"></td>
</tr>
</tbody>
</table>
Je zegt hier dat de totale tabel 100 pixels breed is. Maar alleen al de eerste kolom is 162 pixels breed. Als ik alle breedtes optel dan kom ik uit op 665 pixels.

Ook deze code is wat vreemd:

Code: Selecteer alles

<p ="">
. Die ="" kun je namelijk verwijderen, want het voegt niets toe.
sers schreef:Met vriendelijke groet en een prettig weekend
Jacques
Jij ook een goed weekend.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Beste Martijn,
Allereerst sorry voor de naam! Ik zou inderdaad beter moeten weten. slip of the fingers.
Je zegt: Ook in dit geval zou ik - net als op de voorpagina het middendeel centreren.
Bedoel je de logo's of de tekst?
Volgens mij staan de logo's centered omdat ik een tabel heb gebruikt.
Groeten Jacques
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

sers schreef:Beste Martijn,
Allereerst sorry voor de naam! Ik zou inderdaad beter moeten weten. slip of the fingers.
Het zij je vergeven ;-)
sers schreef:Je zegt: Ook in dit geval zou ik - net als op de voorpagina het middendeel centreren.
Bedoel je de logo's of de tekst?
Volgens mij staan de logo's centered omdat ik een tabel heb gebruikt.
Ik bedoel inderdaad de tekst. De rest is al wel gecentreerd. Al zou ik er nog altijd een div omheen plaatsen en dan vooral die div centreren (daarna kun je de onderdelen weer binnen de div centreren), maar dat is net hoe je je website wilt opzetten.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu