plaatsbepaling in Kompozer

Nvu, Kompozer en Bluegriffon zijn open source (WYSIWYG) programma's waarmee je een website kunt maken en onderhouden (vergelijkbaar met FrontPage / Dreamweaver).
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

sers schreef:Beste Martijn,
Ik heb net een vraag gesteld over beveiligde pagina maar kan hem niet meer vinden
Is hij ergens anders geplaatst
Ik heb hem in elk geval niet gezien, dus wil je de vraag misschien opnieuw stellen ?
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Ok hier nog een keer:
Zoals al eerder gezegd als ik u teveel vraag moet u het echt zeggen. Dan stop ik daarmee.
Ik wilde als test (en later in het echt) een beveiligde pagina maken.
Op internet zag ik een aardige site met hele duidelijke instructies http://www.mijn-eigen-website.nl/websit ... ligen.html
Ik heb m.i. letterlijk het e.e.a gedaan maar het werkt niet.
Ik heb in een map (alleen-voor-leden) de volgende mappen gemaakt en geuploaded via FileZilla (niet in public_html)
C:\Documents and Settings\Eigenaar.DELL\Mijn documenten\MIJN HOME PAGE\Afbeeldingen\alleen-voor-leden\index.html

C:\Documents and Settings\Eigenaar.DELL\Mijn documenten\MIJN HOME PAGE\Afbeeldingen\alleen-voor-leden\.htaccess.html

en
C:\Documents and Settings\Eigenaar.DELL\Mijn documenten\MIJN HOME PAGE\Afbeeldingen\alleen-voor-leden\.htpasswd.html
Het rare is dat als ik nu in FileZilla kijk er een extra lege map is gemaakt met de naam .protected list met 0kb

Ik doe iets fout maar wat

Alvast bedankt voor uw advies

mvg
Jacques


en
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Ik heb ook nog even verder gezocht op internet en kwam uit op Bravenet.com.
Die gaf mij de volgende code die ik moest plaatsen:
"Copy the following Login Form Code and paste it on your webpage where you would like your login box to appear" Bedoelen ze daar nu mee dat ik in public_html deze pagina moet uploaden?
Verder vraag ik me af of ik dit moet doen want volgens mij loopt dan het e.e.a. via hun site of niet?
De tweede code zie je onderaan. Die moet ik in de pagina's zetten die beveiligd moeten worden.

<!-- Start Bravenet.com Service Code -->
<div style="text-align: right; width:210px; padding:5px;">
<form action="http://pub22.bravenet.com/passwd/show.php" method="post">
<input type="hidden" name="usernum" value="1807098525" />
<div style="padding:3px; font: bold 13px arial;">Enter Password Protected Area</div>
<div style="padding:3px; font: normal 13px arial;">Username: <input type="text" name="uname" size="15" maxlength="30" style="width: 100px"></div>
<div style="padding:3px; font: normal 13px arial;">Password: <input type="password" name="passwd" size="15" maxlength="30" style="width: 100px"></div>
<div style="padding:3px;"><a style="font: bold 11px arial;" href="http://pub22.bravenet.com/passwd/reques ... 5">Request Password</a> &nbsp; <input type="submit" name="submit" value="Login" style="width: 65px;"></div>
<div style="padding:5px; font: normal 11px arial;"><a href="http://www.bravenet.com">Powered by Bravenet</a></div>
</form>
</div>
<!-- End Bravenet.com Service Code -->

Tweede code

<!-- Start Bravenet.com Service Code -->
<!-- Place this code in the header of each page that you want protected -->
<script language="Javascript" type="text/javascript" src="http://pub22.bravenet.com/passwd/jsnori ... "></script>
<script language="Javascript" type="text/javascript" src="http://pub22.bravenet.com/passwd/jsveri ... "></script>
<noscript>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=http://pub22.bravenet.com/passwd/verify ... 1807098525"/>
<body style="display:none;">
</noscript>
<!-- END DO NOT MODIFY -->
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

In http://www.mijn-eigen-website.nl/websit ... ligen.html hebben ze het niet over .htpasswd.html, maar over .htpasswd
Hetzelfde geldt voor het bestand .htaccess, dus hernoem die maar eens op de server via Filezilla. Hopelijk werkt het dan wel.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

Die 2e optie loopt inderdaad via hun website. Dat is op zich wel vertrouwd, maar als het via .htaccess en .htpasswd werkt dan is dat een betere manier. Dan heb je daar tenminste geen externe dienst voor nodig.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Bedankt
Ik opteer ook voor de eerste optie.
Ik heb ze als HTML geuploaded. Dus dat is niet het probleem'
Ik denk dat het dan meer een probleem is van het uploaden zelf. Ik bedoel waar ik het moet uploaden
Als ik kijk naar het remote hokje in FileZilla staat er
.installtron
domains
imap (met?)
public_html (met?)

Als ik domains 1 keer klik zie ik
Afbeeldingen (met?)
hvhtslot.nl (met een + ervoor)

als ik hvhetslot.nl openklik zie ik
htpasswd
logs (met?)
public_ftp (met?)
public_html(met + ervoor)
stats (met?)

Als ik htpasswd openklik staat er
.htaccess.html
.htpasswd.html
.protected list
index.html

Is er hier misschien iets fout?
mvg
Jacques
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Als ik toch voor de 2de optie zou kiezen moet ik dan de eerste code in public_html deze pagina moet uploaden?
of dat ik dat in mijn index pagina moet plakken?
mvg
Jacques
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

sers schreef:Als ik htpasswd openklik staat er
.htaccess.html
.htpasswd.html
.protected list
index.html
Hernoem .htaccess.html nou eens naar .htaccess (en hetzelfde voor .htpasswd.html).

Ook vraag ik me af of die in een eigen map moeten staan (tenzij dat de map is die je wilt beveiligen).
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

als ik dat doe krijg ik als ik de website (homepage) of met additie alleen-voor-leden:
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@hvhetslot.nl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

nirwana schreef:
sers schreef:Als ik htpasswd openklik staat er
.htaccess.html
.htpasswd.html
.protected list
index.html
Hernoem .htaccess.html nou eens naar .htaccess (en hetzelfde voor .htpasswd.html).

Ook vraag ik me af of die in een eigen map moeten staan (tenzij dat de map is die je wilt beveiligen).
Ik heb als test een index aangemaakt in de map alleen-voor-leden volgens de instructies van die site.
Ik wil in the end twee pagina's beveiligen waarin alleen leden kunnen kijken
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

sers schreef:als ik dat doe krijg ik als ik de website (homepage) of met additie alleen-voor-leden:
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@hvhetslot.nl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Dat doet mij wel vermoeden dat het .htaccess bestand eindelijk wordt herkend. Nu moet je daarin alleen nog de juiste inhoud in zien te plaatsen.
Zie ook http://help.godaddy.com/article/1655

Zo kan ik me voorstellen dat je bijvoorbeeld het /exacte/path/naar/.htpasswd nog niet helemaal goed hebt staan.
Kun je anders de inhoud van dat bestand ook even hier op het forum plaatsen ?
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Ik heb alles weggehaald en probeer alles van scratch opnieuw.
U hoort
mvg
Jacques
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Heel leuk nieuws!
Zoals u misschien weet zit ik bij GetHost en ....die bieden deze service gewoon aan...
Alleen..ik ben er nog niet uit maar met de hulpdesk van Gethost (de medewerker moest ook hulp inschakelen) komen we er wel uit.
Ik laat het u weten
mvg
Jacques
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door nirwana »

sers schreef:Zoals u misschien weet zit ik bij GetHost en ....die bieden deze service gewoon aan...
Dan kun je alsnog uitkomen op iets met htaccess, want dat wordt ook op deze pagina vermeld. Maar als ze iets om dat .htaccess heen hebben gemaakt dan kan het al eenvoudiger in te stellen zijn. Of misschien hebben ze een voorbeeld van hoe je zoiets het beste in hun omgeving kunt instellen. Kan nooit kwaad als je provider hierbij behulpzaam kan zijn.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
sers
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 november 2011, 13:29
    Windows XP Internet Explorer 8

Re: plaatsbepaling in Kompozer

Bericht door sers »

Beste Martijn
Alles is ondertussen opgelost en het werkt perfect!
Dankzij Gethost.
Kijkt u maar eens op de site en probeer Vergadering te openen
Nogmaals bedankt voor uw comments

mvg