Filmpje invoegen

Nvu, Kompozer en Bluegriffon zijn open source (WYSIWYG) programma's waarmee je een website kunt maken en onderhouden (vergelijkbaar met FrontPage / Dreamweaver).
Labradorreke
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 maart 2011, 11:25
    Windows Vista Firefox

Filmpje invoegen

Bericht door Labradorreke »

Ik ben begonnen met een website te ontwerpen voor familie.
Heb een html code ontvangen van het reclamefilmpje van haar praktijk,
dat ze graag op de begin pagina had gezien.
Het lukt me om het filmpje te plaatsen via html invoegen
en nadien te bekijken in het voorbeeld, maar...
ik had graag het filmpje in het midden van de pagina gezien
en dat lukt me niet! :?

Ik zie een geel blokje met 'script' in..
en krijg het met geen mogelijkheid verplaatst.. (wel als ik boven wat schuif met de balk,
maar dan nog is het gissen waar het precies in het midden staat)
wie kan me helpen dit op te lossen?

Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door nirwana »

Hallo,

Allereerst welkom hier op het forum.

Is het voor jou mogelijk om de webpagina die je nu aan het maken bent ergens op het Internet te plaatsen ?
Vaak is het eenvoudig om bijvoorbeeld een testpagina ergens op een webserver te plaatsen. Dan hoef je hier alleen een linkje naar die pagina te plaatsen en kunnen we je hier verder mee helpen.

Als dat niet lukt dan kun je ook hier de code van jouw webpagina vanuit Kompozer op het forum plakken.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Labradorreke
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 maart 2011, 11:25
    Windows Vista Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door Labradorreke »

Dank voor het welkom!

Ik kan momenteel de webpagina niet op het internet zetten,
omdat ik paar dagen moet wachten tot de verhuis van de domeinnaam in orde is.
Zodra ik er bericht van heb zal ik het hier plaatsen.
Labradorreke
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 maart 2011, 11:25
    Windows Vista Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door Labradorreke »

hier ben ik dan weer...

filmpje heb ik in het midden gezet..
toch staat het niet gecentreerd..
wat is er fout?

http://www.pranamayah.com/
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door nirwana »

Ik heb geen idee waarom het filmpje niet wordt gecentreerd. Zal vast komen doordat het geen tekst of een afbeelding is.

Overigens wordt door het Javascript van de video onder andere de volgende code ingevoegd:

Code: Selecteer alles

<div style="width:200px;height:132px;Z-INDEX: -5" >
Waarom ze die z-index erin hebben geplaatst is mij vooralsnog een raadsel. Maar men zal daar vast een goede reden voor hebben.

Maar dan grijpen we naar andere middelen. Zo heb ik nu in een test de <P align=center>(script-code voor filmpje)</P> vervangen door de volgende code:

Code: Selecteer alles

<div style="width: 500px; height: 300px; margin-left: auto; margin-right: auto;">
	<SCRIPT language=JavaScript src="http://www.bezoom.tv/PlayerBezoom/PlayerBezoom.asp?CustomerId=70007318&CustomerVideo=All&PlayerSkin=Black&PlayerWidth=500&PlayerPlays=yes&PlayerTitles=yes"></SCRIPT>
</div>
Daarna staat die wel mooi in het midden. Ik heb hier een kader gemaakt waarin met de margin-left en margin-right wordt aangegeven dat het blok gecentreerd moet worden.

Beheer je de website trouwens met Kompozer ? In de webpagina zie ik namelijk helemaal geen doctype bovenaan staan en de pagina bevat ook geen valide HTML-code (<P align=center>). Ik ken Kompozer toch als een programma dat normaal gesproken valide HTML-code aanmaakt. Of heb je in Kompozer aangegeven dat deze de HTML-code niet mag aanpassen?
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Labradorreke
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 maart 2011, 11:25
    Windows Vista Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door Labradorreke »

Deze pagina heb ik gemaakt in Kompozer ja.
Ik heb nog wel nadien een aanpassing gedaan (achtergrondkleuren veranderd)
via de composer van de website One.com.
Maar dat heeft niets aan het filmpje veranderd denk ik,
aangezien het vooraf al links bleef staan.

Ik ga hier meteen eens proberen aan te passen zodat filmpje mooi in het midden staat.
Bedankt alvast!
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door nirwana »

Labradorreke schreef:Deze pagina heb ik gemaakt in Kompozer ja.
Ik heb nog wel nadien een aanpassing gedaan (achtergrondkleuren veranderd)
via de composer van de website One.com.
Maar dat heeft niets aan het filmpje veranderd denk ik,
aangezien het vooraf al links bleef staan.
Het gaat me daarbij niet zozeer om de plaats van het filmpje, maar meer hoe de algehele code er uit ziet. Dat is volgens mij niet echt des Kompozers.

Maar laat het duidelijk zijn dat dat los staat van waar die video precies geplaatst wordt. Dan heb je meer kans dat dat via mijn code wel lukt. Ik ben benieuwd...

Edit: volgens mij zie ik het filmpje al netjes gecentreerd staan op www.pranamayah.com
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door nirwana »

Nog enkele suggesties voor de webpagina:

Logo
- het logo kan beter verkleind worden naar het juiste formaat
- het logo kan beter een transparante achtergrond krijgen

Op www.mozbrowser.nl/web/pranamayah/ heb ik een voorbeeld geplaatst van het verkleinde logo met een doorzichtige achtergrond:
www.mozbrowser.nl/web/pranamayah/Micklogo_tr.png

Dit logo is in PNG-formaat (maar GIF had ook gekund). De grootte van het originele bestand is 81 kilobytes. De grootte van dit verkleinde bestand is 15 kilobytes. Toch gaat de kwaliteit van hoe het er op de website uit ziet er alleen maar op vooruit.

Filmpje
- bedenk goed of je het filmpje automatisch wilt laten starten (het lijkt me beter als deze niet automatisch start en dat een bezoeker zelf op Play kan klikken)
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Labradorreke
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 maart 2011, 11:25
    Windows Vista Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door Labradorreke »

Filmpje is inderdaad gelukt! Waavoor dank!
Kan ik dat ergens aanpassen zodat het niet automatisch start en blijft herhalen?
Ik heb die code zo gekregen maar zelf vind ik het ook irritant als het uit zichzelf start
én dat het maar eindeloos blijft herhalen.

Logo is inderdaad beter kleiner en met doorzichtige achtergrond.
Kan ik het eventueel ook op gekleurde achtergrond gebruiken?
Wil nog een paar dingen uitproberen, zo ook met volledige lila achtergrond..

Heb je het via photoshop in png formaat gezet?
Ik gebruik zelf paint shop pro (versie VII en VIII)
Daar is de optie om in png te zetten ook..
Moet ik nog eens wat meer uitproberen.

Ik ga de pagina eens helemaal terug in kompozer maken om te zien
of de algemene code er beter uitziet.
Ik heb een vermoeden dat ik weet waaraan het ligt..
had een gratis template gedownload en uitgeprobeerd maar was niet zo tevreden.
En had enorm veel veranderd.
Vermoed dat ik nadien vanuit die opgeslagen html ben verdergegaan.
Had eigenlijk beter van een blanco pagina terug begonnen.
Ga ik zo meteen eens doen...

Merci voor de hulp alvast!
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door nirwana »

Labradorreke schreef:Filmpje is inderdaad gelukt! Waarvoor dank!
Kan ik dat ergens aanpassen zodat het niet automatisch start en blijft herhalen?
Ik heb die code zo gekregen maar zelf vind ik het ook irritant als het uit zichzelf start
én dat het maar eindeloos blijft herhalen.
De code voor de video is

Code: Selecteer alles

http://www.bezoom.tv/PlayerBezoom/PlayerBezoom.asp?CustomerId=70007318&CustomerVideo=All&PlayerSkin=Black&PlayerWidth=500&PlayerPlays=yes&PlayerTitles=yes
Als je daarin PlayerPlays=yes verandert in PlayerPlays=no dan zal de video waarschijnlijk niet automatisch beginnen te spelen.
Labradorreke schreef:Logo is inderdaad beter kleiner en met doorzichtige achtergrond.
Kan ik het eventueel ook op gekleurde achtergrond gebruiken?
Wil nog een paar dingen uitproberen, zo ook met volledige lila achtergrond..
De achtergrond van dit logo is doorzichtig, dus de achtergrondkleur zal er doorheen schijnen. Kortom, die kun je dan op elk soort achtergrond gebruiken.
Labradorreke schreef:Heb je het via photoshop in png formaat gezet?
Ik gebruik zelf paint shop pro (versie VII en VIII)
Daar is de optie om in png te zetten ook..
Moet ik nog eens wat meer uitproberen.
Photoshop is een vies woord in mijn woordenboek. Ik ben meer van de GIMP, want dat is net als de software van Mozilla gratis en open source.
Labradorreke schreef:Ik ga de pagina eens helemaal terug in kompozer maken om te zien
of de algemene code er beter uitziet.
Je hoeft niet de hele pagina opnieuw te maken. Gewoon de bestaande pagina in Kompozer inladen en dan zou het al aardig goed moeten komen. Laat Kompozer zich maar om de code bekommeren. Dan sturen we die wel bij waar nodig.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Labradorreke
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 maart 2011, 11:25
    Windows Vista Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door Labradorreke »

Zo.. filmpje aangepast zodat het niet automatisch start!
Veel beter zo!

Nog een vraagje...
ik gebruik zelf Firefox en ben daar zeer tevreden over.
Nochtans zijn er nog veel mensen die IE gebruiken.

In Firefox zien we het filmpje netjes in het midden..
In IE staat het nog steeds aan de linkerkant.

Moet daar nog iets extra voor aangepast worden?
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door nirwana »

Ik vroeg me nu toch echt af waarom IE de video niet wilde centreren. Totdat ik bedacht dat om IE in standaard-modus te krijgen je toch echt een doctype aan de pagina moet toevoegen. Daarom heb ik om te beginnen bovenaan de pagina de volgende code geplaatst:

Code: Selecteer alles

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
Zie ook www.w3.org/TR/html4/sgml/loosedtd.html

Vervolgens wordt de video ook in IE (versie 9 heb ik hier) netjes gecentreerd. Zo zie je maar weer het belang van het aangeven van de doctype.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Labradorreke
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 maart 2011, 11:25
    Windows Vista Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door Labradorreke »

Lukt me niet om die code in te voeren.
Het doctype dat er al staat, staat in grijze balk en kan niet veranderd worden.
Als ik de code voor de eerste <html> plak en opsla veranderd er ook niets?

Kan ik de doctype ook ergens anders nog aanpassen buiten 'bron'.. ?
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door nirwana »

Gewoon even het bestand in een andere teksteditor (bijvoorbeeld in Windows Kladblok) openen, die regel erboven plaatsen en dan kun je het bestand weer in Kompozer verder bewerken.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Labradorreke
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 maart 2011, 11:25
    Windows Vista Firefox

Re: Filmpje invoegen

Bericht door Labradorreke »

Aangepast en gelukt!
Dank voor de hulp! :)