Sitebeheerder niet zichtbaar in Kompozer 08 (OPGELOST)

Nvu, Kompozer en Bluegriffon zijn open source (WYSIWYG) programma's waarmee je een website kunt maken en onderhouden (vergelijkbaar met FrontPage / Dreamweaver).
schilder
Berichten: 39
Lid geworden op: 3 maart 2011, 21:26
    Windows 7 Firefox

Sitebeheerder niet zichtbaar in Kompozer 08 (OPGELOST)

Bericht door schilder »

Hallo

Ik ben nieuw hier en begin pas met Kompozer. Hiervoor gebruikte ik webbuilder7. Deze genereert HTML en heeft dus beperkingen in het aanpassen van de HTML.

De spelling doet het niet in de Kompozer moet deze apart worden geïnstalleerd ?

Ik heb versie 7 en 8 geïnstalleerd. Bij versie 8 krijg ik geen sitebeheerder in de zijbalk klopt dit?

Zijn er plug-ins die handig zijn ?

groet
Ger
Laatst gewijzigd door schilder op 6 maart 2011, 23:32, 3 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Spelingscontrole

Bericht door nirwana »

Ger,

Allereerst welkom hier op het forum en alvast veel plezier toegewenst met Kompozer (en eventueel andere software van Mozilla).

De download-pagina van Kompozer bevat verwijzingen naar woordenboeken in diverse talen: http://kompozer.net/download.php
Uiteraard zit ook het Nederlands daarbij: http://kompozer.sourceforge.net/l10n/my ... ict.nl.xpi

Dat bestand kun je naar jouw harde schijf downloaden (rechtsklik op de link en kies voor Doel opslaan als...).
Vervolgens kun je deze in Kompozer installeren door het XPI-bestand naar het Addons-venster van Kompozer te slepen.
Open daarom eerst Kompozer en ga vervolgens naar het menu Extra > Addons. Ook heeft het Addons-venster een Installeren-knop voor als je dat handiger vindt.

De Sitebeheerder zit ook in Kompozer 0.8. Die kun je via het menu Beeld tonen of verbergen.

In eerste instantie zou ik Kompozer zonder uitbreidingen proberen. Er zijn wel enkele uitbreidingen voor Kompozer, maar ik kan zo even niets bedenken wat je direct nodig zou hebben.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
Tonnes
Berichten: 814
Lid geworden op: 20 november 2004, 21:40
    Windows XP Firefox

Re: Spelingscontrole

Bericht door Tonnes »

Inkoppertje: wat voor speling wil je controleren? ;) (ergo: titelfix?)
Doe eens gek. Let op je spelling.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Spelingscontrole

Bericht door nirwana »

Tonnes schreef:Inkoppertje: wat voor speling wil je controleren? ;) (ergo: titelfix?)
Ik heb net de titel aangepast. Die was me nog niet opgevallen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
Tonnes
Berichten: 814
Lid geworden op: 20 november 2004, 21:40
    Windows XP Firefox

Re: Spellingscontrole

Bericht door Tonnes »

Nu de tussen-s nog. ;)
Doe eens gek. Let op je spelling.
novaflash
Berichten: 336
Lid geworden op: 5 mei 2010, 15:56
    Windows 7 Chrome

Re: Spellingscontrole

Bericht door novaflash »

Toe, plaag die arme jongen nou toch niet zo. Misschien heeft hij wel dysleik disleksei dis... moeite met woorden correct schrijven.
schilder
Berichten: 39
Lid geworden op: 3 maart 2011, 21:26
    Windows 7 Firefox

Re: Spellingscontrole

Bericht door schilder »

novaflash schreef:Toe, plaag die arme jongen nou toch niet zo. Misschien heeft hij wel dysleik disleksei dis... moeite met woorden correct schrijven.
Ja het is wel in binnenkomer he! Maar inderdaad heb ik dyslectie vandaar de spellingscontrole en zelf extra opletten.

Gelijk nog even een vraag bij Kompozer 8 als ik op F9 druk. blijf het vak sitebeheer (linker zijkant) grijs in kompozer 7 zie ik dan sitebeheer. Wat kan ik daar aan doen?

Alvast dank voor de antwoorden.

Ger
schilder
Berichten: 39
Lid geworden op: 3 maart 2011, 21:26
    Windows 7 Chrome

Re: Sitebeheerder niet zichtbaar in Kompozer 08

Bericht door schilder »

Nog even een afbeelding
Afbeelding
Hoe krijg ik in in het grijze vlak zijbalk de sitebeheerder, ik mis deze wel.

Kan iemand mij helpen.

Ger
knorretje
Berichten: 204
Lid geworden op: 8 augustus 2010, 11:37
    Windows Vista Firefox

Re: Sitebeheerder niet zichtbaar in Kompozer 08

Bericht door knorretje »

Heel vreemd dit.
Ziet eruit als een bug.
Welke versie heb je precies?
Staat in het menu onder Help>Over Kompozer
Anders kun je misschien een andere versie proberen.
Ik heb zelf versie 0.8b3-nl op Vista. Sitemanager werkt hier wel.
schilder
Berichten: 39
Lid geworden op: 3 maart 2011, 21:26
    Windows 7 Firefox

Re: Sitebeheerder niet zichtbaar in Kompozer 08

Bericht door schilder »

knorretje schreef:Heel vreemd dit.
Ziet eruit als een bug.
Welke versie heb je precies?
Staat in het menu onder Help>Over Kompozer
Anders kun je misschien een andere versie proberen.
Ik heb zelf versie 0.8b3-nl op Vista. Sitemanager werkt hier wel.
Ik heb versie 0.8b3 (20100301) Nederlands is de zelfde

Ger
knorretje
Berichten: 204
Lid geworden op: 8 augustus 2010, 11:37
    Windows Vista Firefox

Re: Sitebeheerder niet zichtbaar in Kompozer 08

Bericht door knorretje »

Heb je misschien een probleem met het bestand panels.rdf in de Kompozer 0.8 (default) profielmap?
Als ik panels.rdf een andere naam geef, dan krijg ik ook zo'n grijs vlak. Dan is niet bekend wat er moet worden weergegeven in de zijbalk.
schilder
Berichten: 39
Lid geworden op: 3 maart 2011, 21:26
    Windows 7 Firefox

Re: Sitebeheerder niet zichtbaar in Kompozer 08

Bericht door schilder »

knorretje schreef:Heb je misschien een probleem met het bestand panels.rdf in de Kompozer 0.8 (default) profielmap?
Als ik panels.rdf een andere naam geef, dan krijg ik ook zo'n grijs vlak. Dan is niet bekend wat er moet worden weergegeven in de zijbalk.
Deze staat er.
Ik heb al geprobeerd kompozer te verwijderen map in C:/progam file/kompozer verwijderd.
En opnieuw geïnstalleerd maar mijn vorige instellingen komen dan terug dus ergens moet er nog iets verwijderd worden voor een schone installatie maar ik weet niet waar.

Ger
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Sitebeheerder niet zichtbaar in Kompozer 08

Bericht door nirwana »

Ger,

Jouw persoonlijke instellingen zitten in de profielmap van Kompozer. Zie www.mozbrowser.nl/wiki/index.php/Profielmap voor meer informatie over de profielmap en waar je die kunt vinden.

Onder Windows 7 is dit C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Roaming\kompozer.net\KompoZer\Profiles
Of kortweg: %APPDATA%\kompozer.net\KompoZer\Profiles
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
schilder
Berichten: 39
Lid geworden op: 3 maart 2011, 21:26
    Windows 7 Firefox

Re: Sitebeheerder niet zichtbaar in Kompozer 08

Bericht door schilder »

Bedank door deze map te verwijderen en kompozer opnieuw op te starten is het probleem verholpen

vriendelijke groet
Ger
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11423
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Sitebeheerder niet zichtbaar in Kompozer 08 (OPGELOST)

Bericht door nirwana »

Ok, dan neem ik aan dat er iets mis was met de panels.rdf in jouw profiel (zoals knorretje al aangaf).
Goed dat het is opgelost.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu