Plaatsen mp4 met kompozer ?

Nvu, Kompozer en Bluegriffon zijn open source (WYSIWYG) programma's waarmee je een website kunt maken en onderhouden (vergelijkbaar met FrontPage / Dreamweaver).
Gebruikersavatar
m@tje
Berichten: 310
Lid geworden op: 24 september 2008, 21:55
Locatie: Nijmegen
    Windows Vista Firefox

Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door m@tje »

Hallo

Ik probeer met kompozer een video in mijn website te plaatsen wat maar gedeeltelijk lukt !

dit is de code die ik heb geprobeerd

<object classid="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B"
codebase="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" height="300"
width="225"><param name="SRC" value="MOV_0013.mp4" /><param
name="AUTOPLAY" value="false" /><param name="CONTROLLER" value="true" />
<embed src="MOV_0013.mp4" autoplay="false" controller="true"
pluginspage="http://www.apple.com/quicktime/download/" height="300"
width="225" /></object>

Het probleem is dat de video maar voor een gedeelte afspeelt ! en ik zie geen bedieningsknoppen !
Het bestand van de mp4 is 16,3Mb groot , is dit een probleem ? ( het gaat maar om 1 video )

Wat doe ik fout hier ?

Alvast bedankt :mrgreen:
Gebruikersavatar
m@tje
Berichten: 310
Lid geworden op: 24 september 2008, 21:55
Locatie: Nijmegen
    Windows Vista Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door m@tje »

Ooh misschien handig om te vermelden ?

Ik heb alle plug-ins ( ook up to date )

Het probleem doet zich voor in zowel Firefox en Internet Explorer !
Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    Windows 7 Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door Frederik »

Eerlijk gezegd heb ik me nog nooit eerder met MP4 bezig gehouden. Zou het nu niet weten.
Een stuk gemakkelijker lijkt het mij om dat bestand te uploaden naar youtube en vervolgens een embedded link in je website te plaatsen. Dat werkt altijd probleemloos.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door nirwana »

Ik heb niet veel verstand van video, maar waarmee heb je dit MP4-bestand gemaakt ?

Waarom zou je niet direct HTML5 video toepassen ?
Op http://www.html5video.org/ biedt men bijvoorbeeld de Kaltura HTML5 Media Library aan. Daarmee kun je video integreren volgens de HTML5-standaard, maar als een browser dat niet ondersteunt dan valt deze terug op bijvoorbeeld een Flash-player. Ik zou denken dat je dan altijd goed moet zitten.

Of je plaatst de video op een video-hosting-site zoals Frederik aangaf. YouTube is ook al een tijd met HTML5 bezig.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
m@tje
Berichten: 310
Lid geworden op: 24 september 2008, 21:55
Locatie: Nijmegen
    Windows Vista Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door m@tje »

De reden dat het een mp4 bestand is is omdat het met een digitaal fototoestel is gefilmd !

Op zich redelijk kwaliteit :)

Via youtube zou kunnen , maar dan heb ik reclame door mijn beeld en vervolg video's

Ik zal eens gaan kijken naar het html5 gebeuren :mrgreen:

Alvast bedankt beiden , ik kom er nog op terug :D
Gebruikersavatar
m@tje
Berichten: 310
Lid geworden op: 24 september 2008, 21:55
Locatie: Nijmegen
    Windows Vista Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door m@tje »

Dat Html5 is precies hoe ik het wil hebben :mrgreen:

Even verder snuffelen hoe dat het werkt
Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    Windows 7 Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door Frederik »

Even verder snuffelen hoe dat het werkt
Dat lezen wij hier dan heel graag terug :)
Gebruikersavatar
m@tje
Berichten: 310
Lid geworden op: 24 september 2008, 21:55
Locatie: Nijmegen
    Windows Vista Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door m@tje »

Het ziet er erg interessant uit maar ik kan nergens een duidelijke uitleg vinden !

Ik heb al de Kaltura HTML5 Media Library gedownload ( een hele map vol bestanden )
Moet ik deze bestanden in de hoofdmap plaatsen bij mijn index.html en vervolgens een verwijzing plaatsen in mijn html ?

Wat een mogelijkheden laten ze zien op de website ! video kantelen of met effecten noem het maar op ,ziet er veelbelovend uit :shock:

edit

Volgens mij word mp4 niet ondersteund door firefox ! en Ie
althans als ik het goed begrepen heb ,zie hier :http://www.w3schools.com/html5/html5_video.asp
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door nirwana »

m@tje schreef:Volgens mij word mp4 niet ondersteund door firefox ! en Ie
althans als ik het goed begrepen heb ,zie hier :http://www.w3schools.com/html5/html5_video.asp
Voor zover ik het heb begrepen is MPEG-4 slechts het container-formaat van de video. Wat voor formaat daar vervolgens in zit kan dan volgens mij verschillen.

Zo ondersteunt Firefox geen video's die met H.264 zijn gecodeerd, aangezien die tot voor kort niet licentie-vrij waren aan te bieden. Daartegenover heeft Google onlangs WebM opgezet. Misschien kun je met de software van Miro wel je MP4-bestand omzetten naar het WebM-formaat.

Met een programma als GSpot kun je uitzoeken wat voor soort video-bestand het is.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    Windows 7 Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door Frederik »

Je kunt hier online dat mp4 filmpje over zetten naar wmv of avi

http://media-convert.com/omzetten/
Gebruikersavatar
m@tje
Berichten: 310
Lid geworden op: 24 september 2008, 21:55
Locatie: Nijmegen
    Windows Vista Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door m@tje »

Bedankt voor de tip beide

Ik heb zoals Frederik al aangaf mijn video omgezet naar een ander bestand ( als test ) :)
Ook probeer ik nog steeds uit te vogelen hoe dat Kaltura HTML5 Media Library werkt !

Het bouwen van een website word steeds interessanter ,je blijft leren en dit is pas het begin :mrgreen:
Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    Windows 7 Firefox

Re: Plaatsen mp4 met kompozer ?

Bericht door Frederik »

Het bouwen van een website word steeds interessanter ,je blijft leren en dit is pas het begin :mrgreen:
Leuk! Laat maar zien.