NL editie van Firefox 0.9.1 uit, problemen en ervaringen

Hier kun je je opmerkingen over de Nederlandse Firefox-vertaling kwijt.
Gebruikersavatar
Alundra
Berichten: 11
Lid geworden op: 3 september 2004, 17:54
    unknown unknown

Bericht door Alundra »

Ik heb ook een 'mooie' fout bij het opstarten
Zie hier ---> http://users.telenet.be/zilla/FF_0.9.3NL_error.pdf
Noodgedwongen terug de engelse versie geinstalleerd ... alles werkt weer perfect .
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Alundra schreef:Ik heb ook een 'mooie' fout bij het opstarten
Zie hier ---> http://users.telenet.be/zilla/FF_0.9.3NL_error.pdf
Ook met een nieuw aangemaakt profiel ?
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
Alundra
Berichten: 11
Lid geworden op: 3 september 2004, 17:54
    unknown unknown

Bericht door Alundra »

nirwana schreef:
Alundra schreef:Ik heb ook een 'mooie' fout bij het opstarten
Zie hier ---> http://users.telenet.be/zilla/FF_0.9.3NL_error.pdf
Ook met een nieuw aangemaakt profiel ?
Ik kon nergens niks vinden om een nieuw profiel te maken , dit zou toch normaal in het start menu moeten staan (Profile Manager) ?! in deze map zat alleen maar Firefox.exe en Firefox.exe(safemode) ; nu ook trouwens .
hm, eigenaardig. Is er nog een manier om de Profile Manager te starten zonder naar het Start menu te gaan ??Of moet ik dan de profile map eerst handmatig verwijderen in C:\Documents and Settings\username\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles...... om dan een nieuw profiel te kunnen maken ?

thnx , alundra
Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1300
Lid geworden op: 7 oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem
    unknown unknown

Bericht door Mad Maks »

Alundra schreef:
Ik kon nergens niks vinden om een nieuw profiel te maken , dit zou toch normaal in het start menu moeten staan (Profile Manager) ?! in deze map zat alleen maar Firefox.exe en Firefox.exe(safemode) ; nu ook trouwens .
hm, eigenaardig. Is er nog een manier om de Profile Manager te starten zonder naar het Start menu te gaan ??Of moet ik dan de profile map eerst handmatig verwijderen in C:\Documents and Settings\username\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles...... om dan een nieuw profiel te kunnen maken ?

thnx , alundra
ga naar windows start - uitvoeren

-klik op bladeren
-ga naar je FF map en klik FireFox aan
-klik ok
- voeg aan de regel die nu bij uitvoeren het volgende toe: -p
er staat nu zoiets als: "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p
klik op ok

hiermee start je de profielmanager op.

groet

MM
Gast
    unknown unknown

Bericht door Gast »

Bedankt voor de tip Mad Maks ,zo werkt het dus perfect om een nieuw profiel te (kunnen) maken :D
Zou ik het riskeren om straks opnieuw FF 0.9.3NL te installeren met dan uiteraard een geheel nieuw profiel ?!? :idea:
Ik hou jullie dan wel op de hoogte hoe alles verlopen is .....

Greetz, Alundra
Gebruikersavatar
Alundra
Berichten: 11
Lid geworden op: 3 september 2004, 17:54
    unknown unknown

Bericht door Alundra »

Anonymous schreef:Bedankt voor de tip Mad Maks ,zo werkt het dus perfect om een nieuw profiel te (kunnen) maken :D
Zou ik het riskeren om straks opnieuw FF 0.9.3NL te installeren met dan uiteraard een geheel nieuw profiel ?!? :idea:
Ik hou jullie dan wel op de hoogte hoe alles verlopen is .....

Greetz, Alundra
Excuseer , ik heb blijkbaar deze post gedaan zonder mij eerst in te loggen :oops: :oops:
Gebruikersavatar
Alundra
Berichten: 11
Lid geworden op: 3 september 2004, 17:54
    unknown unknown

Bericht door Alundra »

Bedankt voor de hulp nirwana en Mad Maks , met een nieuw profiel aan te maken is het dan toch gelukt :)

Groetjes , Alundra
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Alundra schreef:Excuseer , ik heb blijkbaar deze post gedaan zonder mij eerst in te loggen
Maar het was toch wel duidelijk dat jij het was...
Marcel
    unknown unknown

profile probleem

Bericht door Marcel »

Hoi
ik heb ook een probleem
ik kreeg opeens een melding vaneen profile of zo
ik kon me oude profile niet kiezen dus ik moest een nieuwe maken
en nu zijn al me bookmarks en zo weg :evil:
en de profile manager krijg ik niet opgestart zoals hier boven wordt uigelegd
kan iemand me helpen?
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Re: profile probleem

Bericht door ByteWarrior »

Marcel schreef:ik kreeg opeens een melding vaneen profile of zo
Wanneer kreeg je deze melding? Wat was je toen aan het uitvoeren?
ik kon me oude profile niet kiezen dus ik moest een nieuwe maken
en nu zijn al me bookmarks en zo weg :evil:
Je bent ze niet kwijt. Het is normaal dat ze niet in je nieuwe profiel zitten. Profielen dienen immers om bookmarks, extensies e.a. gescheiden te houden voor verschillende gebruikers (of verschillende doeleinden). Je kan je oude bookmarks.html bestand gewoon kopiëren vanuit je oude profiel naar je nieuwe profiel.
en de profile manager krijg ik niet opgestart zoals hier boven wordt uigelegd. kan iemand me helpen?
Je zal toch iets meer uitleg moeten geven. Welk besturingssysteem gebruik je (+ versie). Welke versie van Firefox gebruik je (of gebruik je Mozilla misschien?).
Gebruikersavatar
Gert-Paul
Berichten: 2358
Lid geworden op: 4 maart 2004, 17:48
    unknown unknown

Re: profile probleem

Bericht door Gert-Paul »

ByteWarrior schreef:
ik kon me oude profile niet kiezen dus ik moest een nieuwe maken en nu zijn al me bookmarks en zo weg :evil:
Je bent ze niet kwijt. Het is normaal dat ze niet in je nieuwe profiel zitten. Profielen dienen immers om bookmarks, extensies e.a. gescheiden te houden voor verschillende gebruikers (of verschillende doeleinden). Je kan je oude bookmarks.html bestand gewoon kopiëren vanuit je oude profiel naar je nieuwe profiel.
Het heeft er mee te maken dat de locatie van je profiel veranderd is van 0.8 naar 0.9. Kijk dus eens in (C:\Documents and Settings\UserName\)Application Data\Phoenix\profiles\default(of een andere naam)\*****(random string). Kopieer daar bookmarks.html naar ..Application Data\Firefox\Profiles\default.***\.

Als je trouwens Win98/ME hebt moet je in C:\Windows kijken.