vertaling lukt niet?

Hier kun je je opmerkingen over de Nederlandse Firefox-vertaling kwijt.
angel
    unknown unknown

vertaling lukt niet?

Bericht door angel »

Hai,

Ik heb net firefox 0.8 geinstalleerd en ik moet zeggen na veel problemen met iexplore echt geweldig gewoon.
Alleen nu heb ik de nederlandse versie geinstalleerd , maar waarschijnlijk doe ik iets verkeerd?
Ik heb de andere topics gelezen, maar (ja ik voel me een beetje dom :P )

Ik snap het niet,

sorry, maar ben niet zo technisch
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Re: vertaling lukt niet?

Bericht door ByteWarrior »

angel schreef:Alleen nu heb ik de nederlandse versie geinstalleerd , maar waarschijnlijk doe ik iets verkeerd?
Kan je iets meer details geven alstublieft?
Gebruik je de installer (het installeerprogramma) of het zipbestand?
Wat gaat er mis? Krijg je nog altijd de Engelstalige versie?
sorry, maar ben niet zo technisch
Daar hoef je je helemaal niet voor te excuseren. :wink:
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Re: vertaling lukt niet?

Bericht door nirwana »

ByteWarrior schreef:Gebruik je de installer (het installeerprogramma) of het zipbestand?
Wat gaat er mis? Krijg je nog altijd de Engelstalige versie?
Of het is het probleem met een vreemde rode tekst zodra je de popupstopper wilt gebruiken ? Of een witte balk onderaan het venster zoals hier wel vaker is gemeld tijdens de introductie van FF 0.8 NL.

De meest-gebruikte oplossing: maak een nieuw profiel aan voor Firefox 0.8 NL: start firefox (met het volledige pad ervoor) met de -p optie (via Start > Uitvoeren...) als "c:\program files\mozilla firefox\firefox.exe" -p (of zoals bij jou lokaal het pad naar Firefox is). Vervolgens kun je een nieuw profiel aanmaken en Firefox daarmee opstarten. Doorgaans werkt het dan beter als je voorheen wat problemen had met deze Firefox-versie.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
angel
    unknown unknown

Bericht door angel »

hai,

Ik gebruik het zip bestand deze heb ik naar de map program files/mozilla firefox gekopieerd(eerst uitgepakt natuurlijk).
En vervolgens klik ik op de snelkoppeling en de engelse versie komt tevoorschijn.
Ik draai met win98se btw
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Probeer Firefox dan eens te starten met de volgende parameters toegevoegd:
-contentLocale US -UILocale en-US
(dit kan in Windows via Start > Uitvoeren en dan het hele pad naar Firefox invullen)
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
angel
    unknown unknown

Bericht door angel »

eeeh... kan het bestand niet vinden zegt ie??
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior »

angel schreef:eeeh... kan het bestand niet vinden zegt ie??
Even voor de zekerheid:
Je gebruikt "Start > uitvoeren"
Dan bladeren naar de map waarin je Thunderbird geïnstalleerd hebt en selecteer je het thunderbird.exe bestand (waarschijnlijk c:\Program Files\Thunderbird\thunderbird.exe).

Nu zie je het hele pad (met aanhalingstekens denk ik). Helemaal achter die regel typ je dan nog -contentLocale US -UILocale en-US

Als het goed is, ziet die regel er dus zo uit:

Code: Selecteer alles

"c:\Program Files\Thunderbird\thunderbird.exe" -contentLocale US -UILocale en-US
Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1300
Lid geworden op: 7 oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem
    unknown unknown

Bericht door Mad Maks »

angel schreef:eeeh... kan het bestand niet vinden zegt ie??
start -> uitvoeren -> bladeren -> blader naar de FF map en klik op Firefox.exe -> klik ok -> type achter de regel die nu bij uitvoeren staat -contentLocale NL -UILocale nl-NL -> ok

als het goed is start FF nu wel op in het nederlands, dit hoef je maar een keer te doen de volgende keer als je op de snelkoppeling klikt zal het ook weer nederlands zijn.

succes

MM
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11432
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

ByteWarrior schreef:Dan bladeren naar de map waarin je Thunderbird geïnstalleerd hebt en selecteer je het thunderbird.exe bestand (waarschijnlijk c:\Program Files\Thunderbird\thunderbird.exe).

Nu zie je het hele pad (met aanhalingstekens denk ik). Helemaal achter die regel typ je dan nog -contentLocale US -UILocale en-US

Als het goed is, ziet die regel er dus zo uit:

Code: Selecteer alles

"c:\Program Files\Thunderbird\thunderbird.exe" -contentLocale US -UILocale en-US
Maar dan bovenstaande in de Firefox-uitvoering (ipv Thunderbird).
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
angel
    unknown unknown

Bericht door angel »

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA het is gelukt oke dan,
Heb nu de NL versie 0.8.

En ik moet mijn complimenten hij is supersnel en veeeeeeeeeeeeeeeel beters dan die microsoft rotzooi.


THX :D

En nu maar snel aan het werk :P
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior »

nirwana schreef:

Code: Selecteer alles

"c:\Program Files\Thunderbird\thunderbird.exe" -contentLocale US -UILocale en-US
Maar dan bovenstaande in de Firefox-uitvoering (ipv Thunderbird).
Whoops, sorry. Ik leefde me even te hard in :-D

Het probleem is alleszins opgelost. Veel plezier met je splinternieuwe browser, angel!!
angel
    unknown unknown

Bericht door angel »

jaaa thx dat gaat wel lukken!!!

En eeeh. thunderbird is dat het email programma?
Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1300
Lid geworden op: 7 oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem
    unknown unknown

Bericht door Mad Maks »

angel schreef:jaaa thx dat gaat wel lukken!!!

En eeeh. thunderbird is dat het email programma?
:D kijk maar op de link in mijn ondertekening
Merteko
    unknown unknown

Bericht door Merteko »

Ik heb de berichten gevolgd en de richtlijnen uitgevoerd. Maar het lukt niet. Hoe verder?
Gast
    unknown unknown

Bericht door Gast »

Merteko schreef:Ik heb de berichten gevolgd en de richtlijnen uitgevoerd. Maar het lukt niet. Hoe verder?
Ik draai MS Windows 2000